Att hitta balans vid stressrelaterad ohälsa - distans(5)

Profilkurs, Distanskurs Stensunds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  en termin
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Vill du skapa förutsättningar för ett hälsosamt och hållbart levnadssätt i ett allt stressigare samhällsklimat? Då är det här kursen för dig! Kursen är full, men vid avhopp kan det vara aktuellt med reserver - chansa och sök ändå! 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Tillgång till dator med internetuppkoppling.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 31 jan 2022 - 10 jun 2022

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men vi tar ut en serviceavgift på 375 kr. Du behöver ha tillgång till en egen dator och en stabil internetuppkoppling.

Kontakt: Petra Pihl

Telefon: 070-2552316

E-post:
petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net

Lär dig förstå vad som händer i kroppen vid stress, träna på att arbeta hjärnsmart och  utveckla din mentala ergonomi för ett liv i balans. Reflektera och bygg medvetenhet kring  olika hälsofaktorer, din personlighet, dina behov och samspel med andra som påverkar ditt  mående. Lär dig se och ifrågasätta invanda beteenden för att kunna hitta nya sätt att  fortsätta utvecklas på. En kurs med fokus på dig och ditt mående! 

Kursen bygger på självreflektion med praktiska övningar i vardagen, tillsammans med läsning  av litteratur och artiklar i ämnet. Genom frågor lotsas du framåt uppgift för uppgift  tillsammans med feedback från kursledare och utbyte med deltagare i liknande situation. 

Ur kursinnehållet: 

• Var är du nu och vart är du på väg? (inkl. stresstest) 

• Hjärnan och kroppens beteende vid stress. 

• Hitta fokus och optimal balans för hjärnans funktion. 

• Identifiera och förstärk dina styrkor och energifaktorer. 

• Schemalägg och hitta rutiner. 

• Observera förändring och ta kontrollen 

Efter genomförd kurs har du som deltagare fått konkreta verktyg att använda i din vardag för  att uppnå hållbar balans i ditt mående och stävja stressrelaterad ohälsa.

Citat från tidigare deltagare: 

– ”Jag märker enorm skillnad på mig själv i mina stressnivåer och förmågan att fokusera. Jag  är lugnare och(!) mer produktiv – världens bästa!” 

– ”Jag har lärt mig att se på min tillvaro på ett helt nytt sätt. Jag har fått ovärderliga verktyg  att underlätta min vardag.” 

– ”Jag har fått ett otroligt lugn i kroppen. Jag gör nu samma saker som jag gjorde före  kursen, men på ett mycket smartare sätt! Jag är såå nöjd!” 

Upplägg: 

Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med  återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen  sker i nära samspel med andra kursdeltagare i en grupp där alla tillsammans följer en  gemensam studietakt varje vecka. En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att du  är beredd på att göra reflektioner kring dina egenskaper, dela med dig och ha ett  erfarenhetsutbyte kring detta med andra. Du är anonym inför övriga kursdeltagare. 

Undervisningen sker helt på distans via din egen dator och ett digitalt utbildningsprogram.  Programmet är gratis och du som deltagare får all information du behöver för att komma  igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil  internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar eller  schemalagda lektioner. Du arbetar på egna tider som passar dig men med några deadlines  att förhålla dig till varje vecka där alla moment har närvaroplikt. Även om du bara studerar  vissa dagar under veckan, förväntas du vara lite aktiv varje vardag (må-fr). För att klara  kursen behöver du kunna läsa en viss mängd text på skärm varje vecka. 

Tveka inte att höra av dig till ansvarig kursledare om du har några funderingar eller vill veta  mer. Vi hoppas att din studietid ska bli så bra som bara möjligt för dig!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförd kurs har du som deltagare fått konkreta verktyg att använda i din vardag för att uppnå hållbar balans i ditt mående och stävja stressrelaterad ohälsa.

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/