Diet for a Green Planet Förändringsledare

Ansök nu

Diet for a Green Planet Förändringsledare

Stensunds folkhögskola

Ansök nu
Vill du göra din organisation till en del av lösningen på framtidens hållbara matsystem? Välkommen till kursen som kombinerar grundliga kunskaper om hållbar mat med förändringsledning av storkök.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
6 obligatoriska nätträffar
3 frivilliga träffar
20 frivilliga nätträffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: 18 april 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver inte bifoga betyg eller referenser, berätta bara kort om dig själv, varför du vill gå kursen och hur den skulle gynna dig.

Kostnader: Kursavgift 2500 kr tas ut i samband med antagningen återbetalas ej vid avhopp. Om annan faktureringsadress än den privata ange det vid anmälan. Studiebesök och fysiska träffar till självkostnadspris. Kurslitteraturen gratis nedladdningsbar som pdf.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 12 maj 2022 - 14 apr 2023

Kontakt:
Hans von Essen

Telefon: 073 562 77 38
E-post:
hans@berasinternational.se


OBS!
Ansök senast
18 april 2022

Behörighet: 
Kursen är utformad för er som arbetar inom storkök, catering, upphandling, skola, butik eller konsumentupplysning. Kursen välkomnar olika yrkesroller, såväl praktiska som administrativa och chefer.


Om kursen: 
Diet for a Green Planet är ett vedertaget måltidskoncept som med stor framgång bygger ett hållbart livsmedelssystem från bord till jord. Kursen  syftar till att ge varje deltagare kunskaper om vilken mat som gynnar utvecklingen av hållbara jordbruk, hav och hälsa i Sverige. Innehåll och utformning är praktiskt planerade och kursmomenten utgår från den egna verksamheten. Allt ifrån val av råvaror till organisatoriska förändringar och  ledarskapsutmaningar behandlas i kursen. Ett stort utbyte mellan deltagarna i kursen - i form av synergier och samarbeten - medför också ett stort mervärde. Vi rekommenderar varmt att två eller fler medarbetare från varje verksamhet deltar för att förankra förändringsarbetet.

Kursen är ett samarbete mellan Stensunds folkhögskola och Stiftelsen BERAS International. Kursmomenten är utformade för att integreras i den verksamhet du representerar. Kursen innebär att ni kan komma igång med förändringsarbete - eller få en rejäl skjuts framåt i det förändringsarbete ni redan bedriver. 

Välkomna till kursen Diet for a Green Planet - tillsammans bygger vi bit för bit ett hållbart livsmedelssystem. 


Litteratur/film: Diet for a Green Planet, Östersjövänlig mat i praktiken, Vi delar ett hav, Morgondagens Jordbruk, dokumentärfilmer på olika teman för hållbar mat, m.m.

Tid
Distansstudier på deltid 50% 
(motsvarar ca. 8 timmars studietid/vecka)

Nästa kursstart 12 maj 2022
Träff 1: 12-13 maj, Uppstartsmöte
Träff 2: 17-18 november Förändringsledning
Träff 3: Examensdagar 13-14 april 2023

Kontakt: hans@berasinternational.se

Om Beras
BERAS, Building Ecological Recycling Agriculture and Societies, var ursprungligen ett omfattande forskningsprojekt om kretsloppsjordbruk som resulterade i måltidskonceptet Diet for a Green Planet, vilken la grunden för Södertälje kommuns prisbelönade arbete med hållbar mat – ett arbete som uppmärksammades internationellt och ledde till att Diet for a Green Planet blev antagen som en modell i FN:s tioåriga program Sustainable Food Systems Programme. www.berasinternational.se

Bilderna är från Varma kök, Skillebyholm, www.varmasverige.se som är en samarbetspartner i kursen. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad utbildning och godkänt examensarbete erhålls ett kursintyg där det beskrivs vilka kunskaper och kompetenser som deltagaren förvärvat genom kursen.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://stensund.se/utbildningar/diet-for-a-green-planet/