Hälsocoach distans halvfart

Profilkurs, Distanskurs Stensunds folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Nu är vi stolta över att kunna erbjuda vår hälsocoachutbildning även som en halvfartutbildning under fyra terminer. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3 år gymnasium eller motsvarande (yrkeshögskolans grundläggande behörighet räcker)

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 31 dec 2024

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kostnader: Litteratur, studiebesök, vinterutbildning etc. beräknas kosta ca 10 000 kr. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Kontakt: Cecilia Razai

Telefon: 0156-532 00

E-post:
cecilia.razai@stensund.se

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensunds folkhögskola. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa. Skolan är alkohol- och drogfri. Istället kan du söka nya utmaningar i gymmet och på klätterväggen, ta en löprunda eller meditativ promenad i de vackra omgivningarna, uppleva havet i kajaker och träbåtar och finna nya vänner i cafét. Vi är nyfikna på att träffa just dig.

Nu är vi stolta över att kunna erbjuda vår hälsocoachutbildning även som en halvfartutbildning under fyra terminer. Utbildningen vänder sig till dig som på ett kompetent och inspirerande sätt med fokus på det salutogena vill hälsovägleda människor i olika skeden i livet eller vill utveckla dig själv och investera i din egen hälsa i syfte att inspirera andra.

Vår hälsocoachutbildning lägger stort fokus på utveckling av en hållbar livsstil; såväl hos dig själv som hos de människor du kommer att möta i din framtida roll som hälsocoach. Utbildningen till hälsocoach på Stensunds folkhögskola på halvfart sker under fyra terminer. Totalt handlar det om tre fysiska träffar per termin. Kursstarten den 11-14 januari 2023 sker på plats på Stensund. Ytterligare två fysiska träffar sker under vårterminen: 20-23 mars samt 24-27 maj 2023. Mellan träffarna på skolan sker all undervisning, grupparbeten och individuella studier via det digitala klassrummet i Google Meet. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Efter fyra terminer på Stensund är du redo att yrkesmässigt coacha människor till en salutogen och hållbar livsstil. Du har kompetens för att möta och kommunicera med människor. Du har redskapen för att på olika sätt väcka nyfikenhet, inspiration, förståelse och intresse för att skapa hälsoutveckling hos individer och grupper. Efter utbildningen har du möjlighet att certifiera dig till personlig tränare, massör och kostrådgivare.

I kursen ingår: Kommunikation, hälsopedagogik, anatomi/fysiologi och träningslära, kostrådgivning, metodik och pedagogik i friluftsliv och många olika former av träning för att utveckla kompetens inom PT, massage och stresshantering med olika livsstilsverktyg. Dessutom får du träna på att planera, arrangera och genomföra hälsoprojekt och friskvårdsaktiviteter. Under termin tre kommer du att delta i vår fjäll- och vinterutbildning uppe i vackra Edsåsdalen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad och godkänd utbildning kan du träna/instruera/coacha andra individer inom bl a följande områden:
- Konditionsträning
- Funktionell träning/stabilitetsträning
- Styrketräning och rörlighetsträning
-Yoga och stresshantering

Med reservation för eventuella förändringar i utbildningens innehåll.

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/