Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Att du vill vara tillsammans med oss en vecka!

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 jul 2024 - 12 jul 2024

Kostnader: Helpension med boende med sängkläder och badlakan 6500 kr. En avgift på 400 kr tillkommer för material och betalas via din faktura.

Kontakt: Stensunds folkhögskola

Telefon: 0156-532 00

E-post:
stensund@stensund.se

Välkommen till en kreativ uppptäcksfärd i färg och form!

Välkommen att skapa ditt eget mandala. Under kursen lär du dig att med enkla medel komma igång att måla ett färgrikt och personligt mandala, oavsett om du målat tidigare eller aldrig hållit i en pensel.

Vad är ett mandala

Mandala betyder "cirkel" på sanskrit. Mandalas används i olika andliga traditioner och kulturer som föremål för meditation och som symboler för helhet och enhet. Mandalas finns främst i tibetanska och indiska andliga traditioner, men återfinns även i kristna och indianska traditioner. Du kan läsa mer om mandalas och se några exempel på kursledarens hemsida.

Kursens upplägg 

Vi börjar dagarna med en skön guidad meditation för att centrera oss. Här ges också utrymme att dela tankar, känslor och reflektioner som dyker upp under målandet.

Sedan målar vi hela dagarna under inspirerande vägledning av kursledaren Erik, som visar de olika momenten och målningsteknikerna som behövs för att skapa ett vackert och harmoniskt konstverk. 

Välkommen på en upptäcktsfärd i färg och form.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://stensund.se/sommarkurser/mandalamalning/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/