Sörmlands skärgård i kajak - nya äventyr i kajaken

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Gult eller grönt europeiskt paddelpass.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 jul 2024 - 12 jul 2024

Kostnader: Helpension med boende med lakan och badlakan 6500 kr. Har du ingen egen kajak kan du hyra för 1500 kr för hela kursen.

Kontakt: Stensunds folkhogskola

Telefon: 0156-53200

E-post:
stensund@stensund.se

Under en härlig sommarvecka i den sörmländska skärgården kommer du att få uppleva kajakpaddling tillsammans med andra kursdeltagare och Kersti Beck Larsson som är en erfaren och kunnig kajaklärare.

Det här är en kurs för dig som paddlat kajak tidigare och har gult eller grönt paddelpass. Under en  härlig sommarvecka i den sörmländska skärgården kommer du att få uppleva kajakpaddling tillsammans med andra glada kursdeltagare och Kersti Beck Larsson som är en erfaren och auktoriserad kajakutbildare.

Måndagen ägnas åt säkerhetsövningar där vi utvecklar tryggheten i att kamraträdda och bli räddad samt att kunna rädda sig själv. Därefter kommer vi att ge oss ut på olika utflykter bland de sörmländska öarna. Var vi beger oss beror lite på vädret.

Vill du så kan du bli coachad i din paddelteknik i samband med våra turer.

Vi upplever även naturen och lär oss mer om de djur och växter som finns i skärgården.

Kursledaren
Kursledaren KerstiKersti Beck Larsson, är kursledare för kajakkurserna under sommaren. Kersti är även lärare på Natur- & äventyrsguide kust som är en ettårskurs på Stensund. När Kersti inte är på Stensund guidar hon i Tivedens nationalpark som samarbetspartner till nationalparken och håller kajakkurser i Vätterns norra skärgård. Kersti är också utbildad Certifierad Naturguide och auktoriserad utbildare hos Svenska knaotförbundet. Hållbara naturupplevelser är viktiga för Kersti.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen har du utvecklats som kajakpaddlare och har ”ryggsäcken” full av upplevelser.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.stensund.se

Fler kurser inom: Kanot Uteliv Motion

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/