Balans och hälsa - minskad stress och hållbar vardag

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
Fem dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Helpension med boende med sängkläder och badlakan 6500 kr

Kontakt: Stensunds folkhögskola

Telefon: 0156-532 00

E-post:
stensund@stensund.se

“I en avslappnad kropp slår inte oro rot”

Livet snurrar fort ibland och det är lätt att tappa bort sig själv och sina behov. Känslan av stress, oro och orkeslöshet kan sätta sig i kroppen.

Den här veckan får du möjlighet att i läkande, rofylld natur vid havet komma till ro, finna balans och inspireras till att finna sätt för att din vardag ska bli hållbar. Under veckan får du prova olika träningsformer såsom tabata, cirkelpass, workshop i gymmet med genomgång av teknik, tips och råd. Former för medveten närvaro och avslappning såsom mindfulness. Du får föreläsningar om kost, återhämtning, motion och mindset och kunskap om egenvård för lymfsystemet, kroppens reningsverk och en viktig funktion för vår hälsa. Kursen passar alla som vill finna balans och hållbara hälsoval i vardagen.

Inga förkunskaper krävs. 

Lärare under veckan är Lina Olsson. Lina driver Wellness by Lina med träningslada och massagestudio. Hon är är utbildad livsstilscoach, hälsoc och certifierad massör, PT och kostrådgivare via Branschrådet för hälsa och kvalitetssäkrad av kroppsterapeuterna.

Lina är utbildad lymfmassör och jobbar även med fascia behandlingar - Atlasbalans djupvågor.

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/