Bibelskola på distans Norr

Ågesta folkhögskola


Ansök nu

Bibelskola på distans Norr riktar sig till dig som vill studera bibelkunskap och närliggande ämnen, men som av olika skäl inte kan lämna hemorten för heltidsstudier under längre tid. Minimiålder 18 år

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: 12 maj 2019

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år.

Kostnader: Bekräftelseavgift 500 kronor. Matkostnad 300 kr/kurshelg. Kontakta kursansvarig beträffande logi/boende under kurshelgerna. Kursen är möjlig att genomföra som studiemedelsberättigade halvfartstudier (gäller ej elever under 20 år). Studierna är avgiftsfria

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2019 - 3 jun 2020

Kontakt

Rasmus Ljungberg

Telefon: 073-914 82 08
E-post:
rasmus.ljungberg@agesta.nu

OBS!
Ansök senast 12 maj 2019

Målsättning
Bibelskola på distans Norr vill:
• Ge dig möjlighet att studera Bibeln.
• Ge dig en fördjupad bibelkunskap som skapar tro
  och ett rikare andligt liv.
• Ge dig en djupare förståelse för den kristna
   helhetssynen på människan och världen.
• Inspirera till tjänst i kår och församling.

För vem?
Bibelskola på distans Norr riktar sig till dig som vill studera bibelkunskap och närliggande ämnen, men som av olika skäl inte kan lämna hemorten för heltidsstudier under längre tid. Minimiålder 18 år.

Hur är kursen upplagd?
Grundkursen Bibelskola på distans Norr är en halvfartskurs med fem kurshelger under året. Kursstart med introduktionshelg hålls i Örnsköldsvik 20-22 september. Den andra kurshelgen hålls i  22-24 november. Ytterligare tre veckohelger är obligatoriska under vårterminen 2020. Dessa är 6-8 februari, 3-5 april samt 29-31 maj. Mellan kurshelgerna läser du hemma i egen takt. 

Google Classroom
Beräkna 10 studietimmar per vecka. Kursmaterial får du och kursuppgifter löser du via Google Classroom, som är ett lättanvänt pedagogiskt verktyg för flexibelt lärande och en plattform för kurser och studiecirklar som helt eller delvis går på distans. 
Du har kontakt med lärare och övriga kursdeltagare via Google Classroom och telefon. För att fullfölja kursen behöver du tillgång till dator med internetuppkoppling.

Grundkurs
Grundkursen Bibelskola på distans Norr innehåller ämnena Nya Testamentet, Trons grunder och Lärjungaskap.

Påbyggnadskurs
Efter grundkursen inbjuder vi dig att läsa påbyggnadskursen med ämnena Nya Testamentet, Gamla Testamentet och Lärjungaskap.