Konst & Hantverk är för dig som vill få en unik möjlighet till eget skapande inom måleri, teckning och keramik samt utveckla dina förmågor med den kreativa processen i fokus.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år. Personligt besök och intervju. Ta med arbetsprover, ca 5-6 st. Det kan vara teckningar, målningar eller annat arbete.

Kostnader: 3550 kr per termin för allt kursmaterial, förbrukningsmaterial, försäkring, gemensamma studiebesök och aktiviteter samt temadagar och specialarrangemang.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2019 - 3 jun 2020

Kontakt:
Helena Widén, kursföreståndare

Telefon: 073-920 64 33
E-post:
helena.widen@agesta.nu

Kursinnehåll

Du får grundläggande kunskaper och möjlighet att utvecklas inom måleri, teckning och keramik. Under temaveckor får du möjlighet att prova andra konsthantverk. I kursen ingår även kroki, rakubränning, studiebesök samt orientering i konsthistoria och samtidskonst.
Ämnena läses i block. Närheten till Stockholms kulturutbud, som gallerier och museer, utnyttjas flitigt. Skolan lägger stor vikt vid din individuella utveckling inom konst och hantverk men värnar också om gruppens förmåga att stärka skapandeprocessen.

ÄMNEN

Måleri och Teckning
Vi går igenom grunderna för måleri och teckning med seendet och den kreativa processen i fokus. Teckning med blyerts och kol lägger grunden och blir ett redskap för fortsatt skapande. Studier i måleri med tekniker som akryl och olja övar upp känsla för färg och komposition och ger inspiration till eget konstnärligt uttryck och arbete. I studierna ingår också kroki, orientering i konsthistoria och samtidskonst med besök i konstnärsateljéer, på gallerier och museér.
Lärare: Helena Widén, konstnär. 

Keramik
Vi arbetar med keramikens grundläggande kunskaper och går igenom olika tekniker som handformning, dekorering, glasering och bränning. I kursen ingår att prova raku-teknik, skulptur samt drejning. Lärare: Nina Pärnerteg, keramiker.

 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://agesta.nu/utbildningar/konst-hantverk/index.html