Bibelskola på distans Norrland

Profilkurs, Distanskurs Ågesta folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  20 sept
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Bibelskola på distans Norrland är baserat i Örnsköldsvik och riktar sig till dig som vill studera Bibeln, växa i sitt lärjungaskap och lära känna Gud närmare, men som inte kan lämna hemorten.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2022 - 7 jun 2023

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Kostnader: Matkostnad 300 kr/kurshelg. Kontakta kursansvarig för tips om logi/boende under kurshelgerna. Kursen är möjlig att genomföra som studiemedelsberättigade halvfartstudier (gäller ej elever under 20 år). Studierna är avgiftsfria.

Kontakt: Gunilla Bäcks

E-post:
gunilla.backs@agesta.nu

Målsättning
Bibelskola på distans Norrland vill:

 • Ge dig möjlighet att studera Bibeln.
 • Ge dig en fördjupad bibelkunskap som skapar tro och ett rikare andligt liv.
 • Ge dig en djupare förståelse för den kristna helhetssynen på människan och världen.
 • Inspirera till tjänst i kår och församling.

För vem?
Bibelskola på distans Norr riktar sig till dig som vill studera Bibeln, växa i sitt lärjungaskap och lära känna Gud närmare, men som av olika skäl inte kan lämna hemorten för heltidsstudier under längre tid. Minimiålder 18 år.

Hur är kursen upplagd?
Bibelskola på distans Norr är en halvfartskurs med fem obligatoriska kurshelger under året. Under kurshelgerna möts alla deltagare för undervisning, gruppsamtal, gemenskap och gemensamma samlingar med bön och lovsång. Kursstart med introduktionshelg hålls på Frälsningsarmén i Örnsköldsvik i september. Den andra kurshelgen hålls i november. Ytterligare tre kurshelger är obligatoriska under vårterminen 2023.

Google Classroom
Mellan kurshelgerna läser du hemma i egen takt. Beräkna 10 studietimmar per vecka. Kursmaterial får du och kursuppgifter löser du via Google Classroom, som är ett lättanvänt pedagogiskt verktyg för flexibelt lärande och en plattform för kurser och studiecirklar som helt eller delvis går på distans.
Du har kontakt med lärare och övriga kursdeltagare via Google Classroom och telefon. För att fullfölja kursen behöver du tillgång till dator med internetuppkoppling.

Grundkurs
Grundkursen innehåller ämnena Nya Testamentet, Trons grunder och Lärjungaskap.

Påbyggnadskurs
Efter grundkursen inbjuder vi dig att läsa påbyggnadskursen med ämnena Nya Testamentet, Gamla Testamentet och Lärjungaskap.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://agesta.nu/utbildningar/bibelkurser/bibelskola-distans-norr.html

Ågesta folkhögskola

Ågesta folkhögskola erbjuder studier av hög kvalité med erfarna lärare i en lugn studiemiljö med små grupper. Skolan är vackert belägen nära centrala Stockholm vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde som används för motion och friskvård. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ågesta folkhögskola
Bonäsvägen 5
123 52 Farsta

Telefon: 08-562 28 100
E-post: kontakt@agesta.nu
Webbadress: https://www.agesta.nu/