Konstlinjen - Måleri & Keramik

Profilkurs Ågesta folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Konstlinjen - Måleri & Keramik är till för dig som vill få en unik möjlighet till eget skapande inom måleri, teckning och keramik samt utveckla dina förmågor med den kreativa processen i fokus.

 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år. Foton på max 6 arbetsprover i valfri teknik, minst tre av dessa ska vara teckningar, målningar. OBS! Max filstorlek 40 Mb. Ett personligt brev om dig själv, varför du söker kursen och vad du har för målsättning med kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2022 - 7 jun 2023

Kostnader: 3900 kr per termin för allt kursmaterial, förbrukningsmaterial, försäkring, gemensamma studiebesök och aktiviteter samt temadagar och specialarrangemang.

Kontakt: Helena Widén, kursföreståndare

E-post:
helena.widen@agesta.nu

Kursinnehåll
Du får grundläggande kunskaper och möjlighet att utvecklas inom måleri, teckning och keramik. I kursen ingår även kroki, rakubränning, studiebesök samt orientering i konsthistoria och samtidskonst. 

Ämnena läses i block. Närheten till Stockholms kulturutbud, som gallerier och museer, utnyttjas flitigt. Skolan lägger stor vikt vid din individuella utveckling inom konsten men värnar också om gruppens förmåga att stärka skapandeprocessen.

ÄMNEN

Måleri och Teckning
Vi går igenom grunderna för måleri och teckning med seendet och den kreativa processen i fokus. Teckning med blyerts och kol lägger grunden och blir ett redskap för fortsatt skapande. Studier i måleri med tekniker som akryl och olja övar upp känsla för färg och komposition och ger inspiration till eget konstnärligt uttryck och arbete. I studierna ingår också kroki, orientering i konsthistoria och samtidskonst med besök i konstnärsateljéer, på gallerier och museér.
Lärare: Helena Widén, konstnär. 

Keramik
Vi arbetar med keramikens grundläggande kunskaper och går igenom olika tekniker som handformning, dekorering, glasering och bränning. I kursen ingår att prova raku-teknik, skulptur samt drejning. Lärare: Nina Pärnerteg, keramiker.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://agesta.nu/utbildningar/konstlinjen/index.html

Ågesta folkhögskola

Ågesta folkhögskola erbjuder studier av hög kvalité med erfarna lärare i en lugn studiemiljö med små grupper. Skolan är vackert belägen nära centrala Stockholm vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde som används för motion och friskvård. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ågesta folkhögskola
Bonäsvägen 5
123 52 Farsta

Telefon: 08-562 28 100
E-post: kontakt@agesta.nu
Webbadress: https://www.agesta.nu/