Allmän kurs i Haninge

Ansök nu

Allmän kurs i Haninge

Alma folkhögskola

Ansök nu

Allmän kurs passar dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg och är ett alternativ till Komvux. Hos oss studerar du 1-3 år beroende på tidigare studier, behörigheter och arbetslivserfarenhet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Komplett ansökan inklusive personbevis och senaste skolbetyg. Intervju, godkänd grundskola, helst 1 års gymnasium eller arbetslivserfarenhet.

Kostnader: 800 kr sätts in på skolans konto för att bekräfta plats. Kostnaderna täcker bl.a kopiering, försäkring och gemensamma aktiviteter på skolan.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 13 jan 2022 - 1 jun 2022

Plats för kursen: Kursen är förlagd till Alma folkhögskolas filial i Handenterminalen i Haningen.

Kontakt:
Simon Bjerkhaug

Telefon: 072-1584176
E-post:
simon.bjerkhaug@almafolkhogskola.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Du kanske inte har slutfört gymnasiet men vill komma vidare nu tillsammans med andra. Du arbetar med din personliga utveckling samtidigt som du studerar ämnen för grundläggande behörighet: engelska 5+6, svenska 1+2+3, samhällskunskap 1b, religion 1b, naturkunskap 1b, historia 1b och matematik 1. Det finns möjlighet att läsa vissa kurser för ytterligare särskilda behörigheter som till exempel mer matte. En förutsättning för att behörighet och studieomdöme ska ges är minst 80% närvaro.

Utöver arbetet med behörigheter, arbetar du med att hitta fokus för det du ska göra efter avslutad kurs.

Du har möjlighet att testa dina gränser genom val av ämne och fördjupning i detta, redovisningsmetoder och ansvarstagande.

Både dina ämneskunskaper och din studieteknik vidareutvecklas så att du är förberedd för studier på universitet, högskola eller yrkesutbildningar.

Ansökan
Efter det att vi tagit emot fullständig ansökan med personbevis och senaste skolbetyg kallar vi till intervju/samtal då du har möjlighet att titta på våra lokaler och ställa frågor till kursansvarig.

Kostnader
Administrativ avgift 800 kr/termin. I den ingår olycksfallsförsäkring, kopiering och gemensamma aktiviteter på skolan. Därutöver tillkommer kostnader för kurslitteratur och ev. studieresa.

För ytterligare information om skolan hänvisar vi till Simon Bjerkhaug 072-158 41 76, e-post: simon.bjerkhaug@almafolkhogskola.se 

Ladda ner broschyren om Allmän kurs här >>

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren är bättre förberedd för högskolestudier eller arbetsliv. Deltagaren känner sig själv bättre, har stärkt sitt självförtroende samt fått kunskaper och erfarenhet av möten med andra människor. "Nog finns det mål och mening med vår färd - men det är vägen, som är mödan värd" (Karin Boye).

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.alma.fhsk.se/skolan/kurser/allman-kurs/