Allmän kurs Grund

Behörighetsgivande kurs Alma folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs passar dig som saknar fullständiga grundskolebehörigheter. Vi riktar oss framförallt till dig som behöver mer svenska och engelska.  Hos oss studerar du ett eller två år på AK grund. 

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 08 mars 2023

Antagningsvillkor: Komplett ansökan inklusive personbevis och senaste skolbetyg. Intervju genomförs. Bör ha blivit klar med åtminstone årskurs sex eller SFI D.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 15 dec 2023

Plats för kursen: Liljeholmen

Kostnader: 800 kr sätts in på skolans konto för att bekräfta plats. Kostnaderna täcker bl.a kopiering, försäkring och gemensamma aktiviteter på skolan.

Kontakt: Georges Bandak

Telefon: 072-158 41 07

E-post:
georges.bandak@almafolkhogskola.se

Du kanske inte har slutfört grundskolan men vill komma vidare nu tillsammans med andra. Hos oss arbetar du med din personliga utveckling samtidigt som du studerar ämnen för att få med dig grundskolan. Engelska, svenska samhällskunskap och matematik är ämnen som du kommer att läsa. En förutsättning för att du ska uppnå omfattningskravet på kursen är minst 80% närvaro.

Utöver arbetet med olika ämnen, arbetar du med att hitta fokus för det du ska göra efter avslutad kurs.

Du har möjlighet att testa dina gränser genom val av ämne och fördjupning i detta, redovisningsmetoder och ansvarstagande.

Både dina ämneskunskaper och din studieteknik vidareutvecklas så att du är förberedd för studier på gymnasienivå.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren förväntas vara klar med sina grundskolestudier motsvarande kunskaper för årskurs 9 i svenska, engelska, matematik. 
Deltagaren förväntas också vara bättre förberedd för gymnasiestudier eller arbetsliv. Deltagaren känner sig själv bättre, har stärkt sitt självförtroende samt fått kunskaper och erfarenhet av möten med andra människor. "Nog finns det mål och mening med vår färd - men det är vägen, som är mödan värd" (Karin Boye).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.alma.fhsk.se/skolan/kurser/allman-kurs/

Fler kurser inom: Allmän kurs

Alma folkhögskola

Alma folkhögskola erbjuder en inspirerande studiemiljö för vuxna. Vi erbjuder heltidskurser för dig som saknar grundskola eller gymnasiebehörigheter. Kursen som riktar sig till personer med afasi är framtagen för att utveckla kommunikationen i relation till omvärlden. Skolan är centralt belägen i Liljeholmen, Stockholm. Vi har även en filial i Haninge vid Handens pendeltågsstation.

Läs mer om skolan

Postadress:
Alma folkhögskola
Box 47 099
100 74 Stockholm

Besöksadress: Mejerivägen 9

Telefon: 072 158 41 00
E-post: info@almafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.alma.fhsk.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln