Allmän kurs Grund

Behörighetsgivande kurs Alma folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs passar dig som saknar fullständiga grundskolebehörigheter. Vi riktar oss framförallt till dig som behöver mer svenska och engelska.  Hos oss studerar du ett eller två år på AK grund. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Komplett ansökan inklusive personbevis och senaste skolbetyg. Intervju genomförs. Bör ha blivit klar med åtminstone årskurs sex eller SFI D.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 20 dec 2023

Plats för kursen: Liljeholmen

Kostnader: 1000 kr sätts in på skolans konto för att bekräfta plats. Kostnaderna täcker bl.a kopiering, försäkring och gemensamma aktiviteter på skolan.

Kontakt: Elena Bylund

Telefon: 072-158 41 07

E-post:
elena.bylund@almafolkhogskola.se

Du kanske inte har slutfört grundskolan men vill komma vidare nu tillsammans med andra. Hos oss arbetar du med din personliga utveckling samtidigt som du studerar ämnen för att få med dig grundskolan. Engelska, svenska samhällskunskap och matematik är ämnen som du kommer att läsa. En förutsättning för att du ska uppnå omfattningskravet på kursen är minst 80% närvaro.

Utöver arbetet med olika ämnen, arbetar du med att hitta fokus för det du ska göra efter avslutad kurs.

Du har möjlighet att testa dina gränser genom val av ämne och fördjupning i detta, redovisningsmetoder och ansvarstagande.

Både dina ämneskunskaper och din studieteknik vidareutvecklas så att du är förberedd för studier på gymnasienivå.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren förväntas vara klar med sina grundskolestudier motsvarande kunskaper för årskurs 9 i svenska, engelska, matematik. 
Deltagaren förväntas också vara bättre förberedd för gymnasiestudier eller arbetsliv. Deltagaren känner sig själv bättre, har stärkt sitt självförtroende samt fått kunskaper och erfarenhet av möten med andra människor. "Nog finns det mål och mening med vår färd - men det är vägen, som är mödan värd" (Karin Boye).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.alma.fhsk.se/skolan/kurser/allman-kurs/

Fler kurser inom: Allmän kurs

Alma folkhögskola

Alma folkhögskola erbjuder en inspirerande studiemiljö för vuxna. Vi erbjuder heltidskurser för dig som saknar grundskola eller gymnasiebehörigheter. Kursen som riktar sig till personer med afasi är framtagen för att utveckla kommunikationen i relation till omvärlden. Skolan är centralt belägen i Liljeholmen, Stockholm. Vi har även en filial i Haninge vid Handens pendeltågsstation.

Läs mer om skolan

Postadress:
Alma folkhögskola
Mejerivägen 9
11761 Stockholm

Besöksadress: Mejerivägen 9

Telefon: 072 158 41 00
E-post: info@almafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.alma.fhsk.se/

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln