Allmän kurs grund

Ansökan stängd
Skola:
Alma folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Komplett ansökan inklusive personbevis och senaste skolbetyg. Intervju genomförs. Bör ha blivit klar med åtminstone årskurs sex eller SFI D.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 jan 2024 - 5 jun 2024

Plats för kursen: Liljeholmen

Kostnader: 1000 kr sätts in på skolans konto för att bekräfta plats. Kostnaderna täcker bl.a. kopiering, försäkring och gemensamma aktiviteter på skolan.

Kontakt: Elena Bylund

Telefon: 072-158 41 47

E-post:
elena.bylund@almafolkhogskola.se

Allmän kurs passar dig som saknar fullständiga grundskolebehörigheter. Vi riktar oss framförallt till dig som behöver mer svenska och engelska. Du studerar i ett eller två år på Allmän kurs grund.

Du kanske inte har slutfört grundskolan men vill komma vidare nu tillsammans med andra. Hos oss arbetar du med din personliga utveckling samtidigt som du studerar ämnen för att få med dig grundskolan. Engelska, svenska samhällskunskap och matematik är ämnen som du kommer att läsa. En förutsättning för att du ska uppnå omfattningskravet på kursen är minst 80 procents närvaro.

Utöver arbetet med olika ämnen, arbetar du med att hitta fokus för det du ska göra efter avslutad kurs.

Du har möjlighet att testa dina gränser genom val av ämne och fördjupning i detta, redovisningsmetoder och ansvarstagande.

Både dina ämneskunskaper och din studieteknik vidareutvecklas så att du är förberedd för studier på gymnasienivå.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren förväntas vara klar med sina grundskolestudier motsvarande kunskaper för årskurs 9 i svenska, engelska, matematik. Deltagaren förväntas också vara bättre förberedd för gymnasiestudier eller arbetsliv. Deltagaren känner sig själv bättre, har stärkt sitt självförtroende samt fått kunskaper och erfarenhet av möten med andra människor. "Nog finns det mål och mening med vår färd - men det är vägen, som är mödan värd" (Karin Boye).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.alma.fhsk.se/skolan/kurser/allman-kurs/

Fler kurser inom: Allmän kurs

Det är aldrig för sent att bygga upp sig själv

För Selma Saldell blev folkhögskolan en andra chans. Efter tre år på Birkagården går hon ut med grundläggande behörighet och är redo för nästa kapitel i livet.

Läs hela artikeln

Alma folkhögskola

Alma folkhögskola erbjuder en inspirerande studiemiljö för vuxna. Vi erbjuder heltidskurser för dig som saknar grundskola eller gymnasiebehörigheter. Kursen som riktar sig till personer med afasi är framtagen för att utveckla kommunikationen i relation till omvärlden. Skolan är centralt belägen i Liljeholmen, Stockholm. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Alma folkhögskola
Mejerivägen 9
11761 Stockholm

Besöksadress: Mejerivägen 9

Telefon: 072 158 41 00
E-post: info@almafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.alma.fhsk.se/