Allmän kurs - Gymnasiekompetens Psykologi

Birkagårdens folkhögskola


Ansökan stängd
I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Du fördjupar dig inom ämnet psykologi.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år Beroende på utbildningsbakgrund

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: I år på gymnasienivå eller motsvarande

Kostnader: 950 kronor per termin som täcker kopiering, försäkring, studiebesök, kulturaktiviteter, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter. Du köper din egen kurslitteratur.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2020 - 4 jun 2021

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Kontakt:
Karin Ekstrand

Telefon:
E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

Du studerar alla allmänna ämne som krävs för att uppnå behörighet till högskolan eller yrkeshögskola. Kursen ger dig möjlighet att kombinera allmänna ämnen med psykologi. Du får en ökad kunskap om hur vi människor fungerar, utvecklas och påverkas av det samhälle vi lever i. Vi funderar kring frågor som t.ex. hur vår personlighet utvecklas och varför vi beter oss på olika sätt i olika grupper. 

Vi arbetar även med de globala målen för hållbar utveckling som FN har antagit som ett sätt att förstå de utmaningar som världen står inför. 

Du studerar hos oss 1-2 år beroende på tidigare studier. Sök till oss och kom på intervju så berättar vi mer! 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du förbättrar din allmänbildning och får en god grund för vidare studier. Du utvecklar en ökad förståelse för samhället och hur vi människor fungerar som individer och i grupp. Du stärker din ställning på arbetsmarknaden och blir behörig till högskolan/universitet. Många av våra studerande är intresserad av att läsa vidare till t.ex. socionom, lärare eller psykolog.