Allmän kurs - Gymnasiekompetens

Birkagårdens folkhögskola


Ansökan stängd

I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Passar dig som inte har gått på gymansiet tidigare och vill få en bra grund. 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande svenska/svA, engelska, matematik och samhällskunskap.

Kostnader: 950 kronor per termin som täcker kopiering, försäkring, studiebesök, kulturaktiviteter, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter. Du köper din egen kurslitteratur.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2020 - 4 jun 2021

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Kontakt:
Karin Ekstrand

Telefon:
E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

Det första året av två eller tre på Allmän kurs. Under det här året lägger du en god grund i alla allmänna ämnen. Du utvecklar ditt språk på både svenska och engelska och hittar din studieteknik. 

Vi arbetar även med de globala målen för hållbar utveckling som FN har antagit som ett sätt att förstå de utmaningar som världen står inför. 

Efter det första året  går du vidare på Allmän kurs och fördjupar dig inom psykologi, ekonomi, konst, vår omvärld eller dokumentärt berättande. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förbättrar din allmänbildning och får en god grund för vidare studier. Du utvecklar din studieteknik och formulerar dina studiemål.