I små lugna lokaler mitt i Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens. Vi använder rörlig bild som ett verktyg för att lära oss mer om oss själva och det samhälle vi lever i.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 1-2 gymnasieår eller motsvarande. Behörighet i svenska 1 och samhällskunskap 1.

Kostnader: 950 kr/termin för gemensamma sociala och kulturella aktiviteter.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2020 - 4 jun 2021

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41

Kontakt:
Karin Ekstrand

Telefon: 08-524 633 30/40
E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

Du studerar alla allmänna ämnen som krävs för att uppnå behörighet till högskolan eller yrkeshögskola. 

Vi kommer att arbeta med teman som dokumentärfilm, kreativt skrivande och litteraturhistoria. Vi arbetar med filmen som verktyg både genom att vi  tittar på film och genom att vi producera egna kortare filmer. På våren bjuder vi in till vår egen filmfestival! Ingen teknisk förkunskap krävs. Vi arbetar även med de globala målen för hållbar utveckling som FN har antagit som ett sätt att förstå de utmaningar som världen står inför. 

Inriktningen mot dokumentärt berättande är ettårig men du är varmt välkommen att kombinera med våra andra klasser om du behöver studera mer än ett år. Sök till oss och kom på intervju så berättar vi mer! 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du mycket goda kunskaper för att studera vidare på högskola/universitet. Du har även utvecklat en större allmänbildning, fått en stärkt läsförståelse och utvecklat din språkanvändning i både tal och skrift. Du har även fått grundläggande kunskaper om film och prövat olika tekniker både för att föra fram din egen berättelse samt lyssna på andras.