Allmän kurs - Första året

Ansök nu

Allmän kurs - Första året

Birkagårdens folkhögskola

Ansök nu

I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Passar dig som inte har gått på gymansiet tidigare och vill få en bra grund. Tidigare studier på gymnasienivå/arbetslivserfarenhet kan förkorta studietiden. 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år beroende på tidigare studier/arbete

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Godkänt betyg i svenska/svA, engelska, matematik och samhällskunskap samt ytterligare fyra ämnen från åk 9/ett års arbetslivserfarenhet.

Kostnader: 950 kronor per termin som täcker kopiering, försäkring, studiebesök, kulturaktiviteter, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2021 - 3 jun 2022

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Kontakt:
Karin Ekstrand

Telefon:
E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Du studerar 1-3 år på Allmän kurs. Under det första året lägger du en god grund i alla allmänna ämnen. Du utvecklar ditt språk på både svenska och engelska och hittar din studieteknik. 

Efter det första året  går du vidare på Allmän kurs och fördjupar dig inom psykologi, ekonomi, konst, samhällsvetenskap eller film.

Vi arbetar även med de globala målen för hållbar utveckling som FN har antagit som ett sätt att förstå de utmaningar som världen står inför. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förbättrar din allmänbildning och får en god grund för vidare studier. Du utvecklar din studieteknik och formulerar dina studiemål.