Allmän kurs - Musik

Behörighetsgivande kurs Birkagårdens folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Du studerar allmänna ämnen och har musik en dag i veckan.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 mars 2023

Antagningsvillkor: Ett gymnasieår eller motsvarande, betyg i svenska 1

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, STOCKHOLM

Kostnader: 950 kronor per termin för gemensamma sociala och kulturella aktiviteter samt konstnärsmaterial. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Kontakt: Karin Ekstrand

E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

Du studerar alla allmänna ämnen som krävs för att uppnå behörighet till högskolan eller yrkeshögskola. Kursen ger dig möjlighet att kombinera allmänna ämnen med musik.  

Är du intresserad av låtskrivande eller bara älskar musik och sång så är detta din fördjupning! Här kommer du att få utforska musik på olika sätt –  genom gemensamma övningar som till exempel ensembelspel och individuella utmaningar som till exempel att träna på att sjunga inför andra. Vår musikfördjupning är utformad tillsammans med skolans rockmusiklinje (RML) som har sina lokaler i Hagsätra, där också musiklektionerna kommer att hållas. Det krävs inga specifika förkunskaper inom ämnet. En passion och ett engagemang för musiken är det vi söker!

Vi arbetar även med de globala målen för hållbar utveckling som FN har antagit som ett sätt att förstå de utmaningar som världen står inför. 

Du studerar hos oss 1-2 år beroende på tidigare studier. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du kommer att vara väl förberedd för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola. Du kommer ha utvecklat din musikalitet utifrån dina egna förutsättningar. Vi tror även att du kommer ha stärkt din självkänsla och känna dig modigare och tryggare som person.  

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/om-utbildningen/

Birkagårdens folkhögskola

Birkagårdens folkhögskola ska arbeta för att minska utbildningsklyftorna i samhället och ska satsa en avgörande del av sina resurser för att åstadkomma detta. Behoven finns såväl bland yngre som äldre människor, såväl bland de i landet födda som bland de nya svenskarna. Skolan arbetar med individen i centrum och med fokus på hennes utveckling på såväl det kunskapsmässiga som det personliga planet. Vårt mål är att deltagaren ska lämna oss stärkta i sitt självförtroende och med stora förhoppningar på vad framtiden kan erbjuda.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birkagårdens folkhögskola
Box 3557
103 69 Stockholm

Besöksadress: Sveavägen 41

Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se
Webbadress: http://www.birkagarden.fhsk.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln