Allmän kurs - samhällsinriktning

Behörighetsgivande kurs Bromma folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  8 augusti 2022
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

VI HAR ENSTAKA PLATSER KVAR INFÖR HÖSTEN!Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Materialavgift 1100:-/termin (kopiering, studiebesök, gästföreläsare, försäkring m.m) samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Kontakt: Nadja Debove

Telefon: 08-636 23 00

E-post:
nadja.debove@brommafolkhogskola.se

Studier på folkhögskola sker utifrån en helhetssyn på människan och lärande. Du inhämtar kunskaper utifrån dina egna förutsättningar och deltar också aktivt i gemensamma aktiviteter. Du studerar i ämnesgrupper där du blir personligt bemött och där allas olikheter är en tillgång. Studierna utvecklar din sociala kompetens, ditt självförtroende och din förmåga att uppnå dina mål.

Undervisningen sker genom lärarledda lektioner, föreläsningar och studiebesök. Du får också öva dig att arbeta i projekt genom tydligt avgränsade grupparbeten. Vidare tränar du studieteknik för att kunna lägga upp dina studier på ett självständigt sätt. Du träffar dina lärare mycket och har stor möjlighet att få stöd och hjälp med dina studier.

Vi jobbar med Google Workspace som lärplattform. Under utbildningen får du tillgång till en egen chromebook för ditt skolarbete.

Allmän kurs innebär heltidsstudier. Normalt studerar du mellan 08:30 och 15:40. Andra tider kan förekomma.

Du får nödvändiga baskunskaper i form av kärnämnena Svenska, Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Religionskunskap, Historia och Naturkunskap. Du kan också studera för särskild behörighet i vissa ämnen (Engelska 7 samt Matematik 2 och 3). Utbildningen ger grundläggande behörighet för fortsatta studier på universitet och högskola.

VI HAR ENSTAKA PLATSER KVAR INFÖR HÖSTEN!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi finns i Bromma med ca 180 studerande på långa kurser. Vi arbetar med varierande metoder, som utgår från en helhetssyn och tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa - mötas - skapa - växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/