Konstlinjen Ateljé X

Profilkurs Bromma folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Konstlinjen Ateljé X ger dig tid, inspiration, professionell handledning och fördjupning i projekt och skapande. Det är en utbildning som ger dig möjlighet till en kreativ paus eller språngbräda.


Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, arbetsprover och intervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: 2800:-/termin beroende på bl.a material, studiebesök och litteraturval samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Kontakt: Ann Westblom

Telefon: 08-636 23 06

E-post:
ann.westblom@brommafolkhogskola.se

Ateljé X är en bred och grundläggande konstutbildning.

I en grupp med 12 deltagare får du möjlighet att under ett år pröva konst och hantverk som keramik, skulptur, tryckteknik, tovning, bokbinderi, gips, metallarbete, teckning, akrylmåleri. På Bromma folkhögskola, där Ateljé X är en av utbildningarna, går du tillsammans med elever på musik-, teater och andra utbildningar. Det ger en inspirerande miljö med intressanta möten och tillfällen att ta del av kultur av olika slag.

Andra spännande fördelar med att studera hos oss är möjligheten att studera i en heterogen grupp där åldersspannet ligger mellan 18 och 70 år. Gruppen är liten, vilket ger ett mervärde och trygghet med möjlighet till inspiration av varandras arbete.

Fast ateljéplats

Under hela läsåret har du en fast ateljéplats med eget arbetsbord, rullvagn och staffli samt möjligheter att förvara dina saker i förråd och skåp. Du har också tillgång till ateljén på kvällar och helger.

En annan möjlighet är tillgången till vårt materialförråd med tyg, garn, färger, lera och gips, som öppnar upp för din egen kreativitet. Vi har ett litet snickeri och en keramikugn att tillgå intill ateljén. Våra materialavgifter är inte heller särskilt höga med tanke på vad som ingår i form av material och studiebesök. Skolan har dessutom en restaurang som serverar lunch och eftermiddagskaffe till förmånliga priser.

Utställningar

Kursen ger redskap för att kunna ställa ut sin konst. Vi ställer ut i vårt närområde i Bromma, men också på Alvikstorpets galleri Galleraget samt på skolans egen festival Brommastock, som är en heldag fylld av konst, teater, musik och möjligheter till lekar, fika och lunch.

Som alumni har du möjlighet att efter dina studier på kursen, få ställa ut på Västerorts konstrunda.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/atelje-x/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi finns i Bromma med ca 180 studerande på långa kurser. Vi arbetar med varierande metoder, som utgår från en helhetssyn och tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa - mötas - skapa - växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/