Församlingsmusiker

Profilkurs Bromma folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Arbeta med musik i kyrka och församling

ÖPPET HUS 4 april kl 16-18


Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Materialavgift 1400:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Kontakt: Hannah Holgersson

Telefon: 08-636 23 24

E-post:
hannah.holgersson@brommafolkhogskola.se

Denna utbildning passar dig som vill utvecklas som musiker och människa för att kunna arbeta med musik i kyrka och församling, eller göra ett förberedande år inför att söka kantor-, kyrkomusiker eller organistutbildning. Församlingsmusikerutbildningen är inriktad på att utveckla alla delar av en kyrkomusikers arbetsuppgifter.

Du har enskild undervisning i tre instrument; sång, orgel, klassiskt piano och brukspiano och har gemensam ensemble med alla dessa instrument. Du får möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper genom körledning, ledarskapsutbildning, samt regelbunden praktik i skolans andakt- och gudstjänstliv och auskultation i församling. Enskilda undervisningsblock som Psalmkunskap/Lovsång, Bruksensemble, Notskrivning och Liturgik/Teologi för gudstjänst, församling och kyrka är moment som förbereder dig för musiklivet i kyrkan. Utbildningen syftar till att göra dig till en genrebred musiker där alla ovan nämnda instrument betraktas som dina huvudinstrument.


Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/musik/forsamlingsmusiker/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/