• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  16 april 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Studera konst och hantverk under ett kreativt år på konstlinje! Du får tid, inspiration, handledning och fördjupning i projekt och skapande till exempel måleri, textil, keramik och skulptur. 
Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev, arbetsprover och intervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 2900:-/termin beroende på bl.a material, studiebesök och litteraturval samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Kontakt: Ann Westblom

Telefon: 08-636 23 06

E-post:
ann.westblom@brommafolkhogskola.se

Ateljé X är en bred och grundläggande konstutbildning.

I en grupp med 12 deltagare får du möjlighet att under ett år arbeta med konst och hantverk som keramik, skulptur, tryckteknik, tovning, bokbinderi, gips, metallarbete, teckning, akrylmåleri. På Bromma folkhögskola, där Ateljé X är en av utbildningarna, går du tillsammans med elever på musik-, teater och andra utbildningar. Det ger en inspirerande miljö med intressanta möten och tillfällen att ta del av kultur av olika slag.

På Bromma folkhögskola studerar du i en liten och trygg grupp där vi inspireras av varandras arbete och kreativa processer. Ofta är vi en grupp i blandade åldrar mellan 18 och uppåt 70 år. 

Fast ateljéplats

Under hela läsåret har du en fast ateljéplats med eget arbetsbord, rullvagn och staffli. Du har också tillgång till ateljén på kvällar och helger.

Det finns ett mindre snickeri, drejskivor och en keramikugn att tillgå intill ateljén. Skolan har en fin restaurang som serverar för- och eftermiddagsfika och lunch varje dag. 

Utställningar

Kursen ger redskap för att kunna ställa ut sin konst. Vi ställer ut i vårt närområde i Bromma, men också på Alvikstorpets galleri Galleraget samt på skolans egen festival Brommastock, som är en heldag fylld av konst, teater, musik och möjligheter till lekar, fika och lunch.


Digitalt Öppet hus: 23 februari kl 19.00-20.00 (länk på hemsidan)
Öppet hus på plats: 29 mars kl 16-18

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/atelje-x/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln