Musiklinjen Betel - Församlingsmusiker

Profilkurs Bromma folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  12 mars 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Musiklinjen Betel - Församlingsmusiker passar dig som vill arbeta med musik i kyrka och församling, eller göra ett förberedande år inför att söka kantor, kyrkomusiker eller organistutbildning.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Materialavgift 1400:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Kontakt: Hannah Holgersson

Telefon: 08-636 23 24

E-post:
hannah.holgersson@brommafolkhogskola.se

Digitalt Öppet hus: 23 februari
Öppet hus på plats: 29 mars kl 16-18

Musiklinjen Betel på Bromma folkhögskola är sedan många år en väletablerad musiklinje med gott rykte. Oavsett vilken inriktning du väljer, får du utvecklas individuellt och i grupp. Här möter du lärare som både är bra pedagoger och samtidigt har egen erfarenhet av att jobba med musik inom olika områden. Musiklinjens deltagare går ofta vidare till högre musikutbildning och/eller etablerar sig som musiker efter åren hos oss. För andra blir året på folkis ett roligt år fullt av musik, konserter och nya vänner.

Inriktningen Församlingsmusiker passar dig som vill utvecklas som musiker och människa för att kunna arbeta med musik i kyrka och församling, eller göra ett förberedande år inför att söka kantor-, kyrkomusiker eller organistutbildning. Församlingsmusikerutbildningen är inriktad på att utveckla alla delar av en kyrkomusikers arbetsuppgifter.

Du har enskild undervisning i tre instrument; sång, orgel, klassiskt piano och brukspiano och har gemensam ensemble med alla dessa instrument. Du får möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper genom körledning, ledarskapsutbildning, samt regelbunden praktik i skolans andakt- och gudstjänstliv och auskultation i församling. Enskilda undervisningsblock som Psalmkunskap/Lovsång, Bruksensemble, Notskrivning och Liturgik/Teologi för gudstjänst, församling och kyrka är moment som förbereder dig för musiklivet i kyrkan. Utbildningen syftar till att göra dig till en genrebred musiker där alla ovan nämnda instrument betraktas som dina huvudinstrument.


Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/musik/forsamlingsmusiker/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/