Musiklinjen Betel - Bredd

Profilkurs Bromma folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Musiklinjen Betel - Bredd är en utbildning för dig som vill vidga ditt musikaliska kunnande. Du väljer en av profilerna studio, klassisk eller pop/ rock/ jazz.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Materialavgift 1400:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Kontakt: Hannah Holgersson

Telefon: 08-636 23 24

E-post:
hannah.holgersson@brommafolkhogskola.se

Digitalt Öppet hus: 23 februari kl 15.00-16.00 (länk på hemsidan)
Öppet hus på plats: 29 mars kl 16-18

Musiklinjen Betel på Bromma folkhögskola är sedan många år en väletablerad musiklinje med gott rykte. Oavsett vilken inriktning du väljer, får du utvecklas individuellt och i grupp. Här möter du lärare som både är bra pedagoger och samtidigt har egen erfarenhet av att jobba med musik inom olika områden. Musiklinjens deltagare går ofta vidare till högre musikutbildning och/eller etablerar sig som musiker efter åren hos oss. För andra blir året på folkis ett roligt år fullt av musik, konserter och nya vänner.

Musik Bredd är en utbildning för dig som vill ha en bredare musikutbildning med många olika inslag. Du får undervisning på två instrument, spela i ensemble, musikteori och gehör, samt ett antal andra ämnen som tillsammans bildar en stabil bas för t.ex vidare musikutbildning eller musikaliskt engagemang i olika delar av samhället. Vi samarbetar och interagerar med deltagare på de andra musikutbildningarna i projektveckor och andra linjeöverskridande kurser. Oavsett om du vill utbilda dig vidare inom musik eller bara utvecklas för din egen skull så är Musik Bredd utbildningen för dig! 

Vid ansökan väljer du en av dessa profiler:

Bredd – Pop/Rock/Jazz

På profilen pop, rock & jazz har du dessa genrer som inriktning på huvudinstrument och i ensemble. I ensemblen kommer du att få musicera både på huvudinstrument och pröva på andra instrument. I övrigt läser du samma kurser som övriga profiler på bredd. Inriktningen ger en god musikalisk grund och förbereder dig på ett bra sätt för vidare studier inom musik. (Obs! sista ansökningsdag 12 mars)

Bredd – Klassisk

På den klassiska profilen är ditt huvudinstrument inriktat mot klassisk teknik och repertoar. Möjligheter ges också till klassiskt ensemblespel. Fördelen med utbildningen är möjligheten att bredda ditt musikaliska uttryck både genom den klassiska musiken, men också genom andra genrer. Förutom klassiskt huvudinstrument har du andra instrument i valfri genre, samt bruksensemble. Sista ansökningsdag 16 april.

Bredd – Studio

På studioprofilen är ditt huvudinstrument ljudinspelning, studioteknik och PA-teknik. I huvudinstrumentet finns det även inslag av musikproduktion. Linjen har en naturlig koppling till andra musiklinjer i samarbeten såsom konserter, inspelningar etc där det finns behov av ljudtekniker. Skolan har en fin studio med goda inspelningsmöjligheter. I studioprofilen ingår också ett andra instrument samt bruksensemble. Ansökan stängd.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/musik/bredd/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln