Teaterlinje med fokus på skådespeleri

Profilkurs Bromma folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  16 april 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du bli skådespelare? Bromma folkhögskola i Stockholm arbetar med teater i en kollektivt skapande form. Gruppen är ett viktigt redskap för att utmana samtidens normer, bryta tankar och idéer.


Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Materialavgift 1400:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:-/dag

Kontakt: Catrin Rodosi

Telefon: 08-636 23 07

E-post:
catrin.rodosi@brommafolkhogskola.se

Digitalt Öppet hus: 23 februari kl 17.00-18.00 (länk på hemsidan)
Öppet hus på plats: 29 mars kl 16-18

Vi söker dig som vill berätta och gestalta livet från scenen i samklang med andra. Du behöver ha mod att kasta dig ut, förmågan till självreflektion och en vilja att skapa och arbeta tillsammans i en ensemble. 

Hos oss får du utvecklas som skådespelare genom färdighetsträning, konstnärliga processer och möten med publik. Teaterkonsten bygger på det kollektiva berättandet. I en  undersökande gemenskap experimenterar vi med olika sceniska uttryck och teaterformer. På daglig basis får du medvetandegöra och fördjupa dina egna verktyg som skådespelare i kropp, rörelse, röst och tal.

Under utbildningens gång går vi in i flera konstnärliga processer som leder till redovisning eller föreställning, med frågorna: Hur ser mötet med texten eller materialet ut? Hur ska det iscensättas och gestaltas? Hur fångar vi publiken? Vad vill vi berätta? Villkoren för det sceniska arbetet är föränderliga och kopplade till samtid och omvärld. Vems berättelser får höras? Hur synliggör och gestaltar vi normer och olika människors liv och livsvillkor? Hur ser din berättelse ut? 

Samarbeten

Bromma folkhögskola är en kreativ mötesplats där flera konstnärliga utbildningar möts och möjligheter till konstnärliga samarbeten finns. Här är det mycket som händer under veckorna i form av uppspel, konserter och utställningar. På skolan finns även yrkesutbildningar som vi samarbetar med i momenten interaktiv teater. I juni arrangerar skolan den årliga festivalen Brommastock med kultur i olika former, mat, dryck och events.    

Närheten till Stockholms city gör att vi ofta går på teater och har samarbete med det professionella kulturlivet. 

Är du redo? Sök till Teaterlinjen senast 16 april!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/teaterlinjen/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln