• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  En termin med möjlighet att fortsätta nästa läsår
 • Ansök senast:
  15 dec 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

För dig som har 1 till 4 år kvar av studier på grund- och/eller gymnasienivå. Här får du möjlighet att studera för grundläggande samt särskild behörighet och få en bra grund inför fortsatta studier.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: I huvudsak avklarade grundskolestudier.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 11 jan 2024 - 29 maj 2024

Kostnader: 1 050 kr/termin varav 350 kr används för studiebesök, kostnader för läroböcker/litteratur tillkommer (med reservation för ev. prisändringar).

Kontakt: Madlene Roth

Telefon: 08-550 910 63

E-post:
madlene.roth@hagaberg.org

Vad är Allmän kurs?

På Allmän kurs kan du få grundläggande samt särskild behörighet, för vidare studier på yrkeshögskola och högskola/universitet. Du väljer själv vad du vill fördjupa dig inom genom att välja en av flera profiler.

Hagabergs olika Allmän kurs-profiler har inriktning mot kommunikation, ledarskap, globala frågor och svenska som andraspråk. Vi erbjuder dessutom en musikprofil och en bild- och formprofil.

För att du ska lyckas med studierna här behöver du ha en egen önskan att studera och vara beredd att söka kunskap tillsammans med andra.

Inträdeskraven

Du ska ha fyllt 18 år eller göra det samma år kursen börjar. Om du inte är svensk medborgare måste du ha uppehållstillstånd och goda kunskaper i svenska. Du behöver också ha stora delar av grundskolan godkänd.

Ansök till utbildningen!

Du ansöker via ett digitalt formulär i SchoolSoft. Där fyller du enkelt i alla uppgifter och bifogar intyg och betyg. Sena ansökningar behandlas om det finns platser kvar, i övrigt behandlar vi ansökningar löpande (undan för undan).

Hagaberg har en drogfri miljö

På Hagabergs folkhögskola har vi en drogfri miljö. Därför har vi som krav att alla som söker sig till oss är beredda att bidra till detta. Du som haft ett beroende måste ha varit drogfri i minst 1 år för att bli antagen till Allmän kurs.

Grundläggande behörighet

För att få behörighet från folkhögskola krävs 3 fullföljda år eller motsvarande studier på gymnasienivå samt godkänt i de gymnasiegemensamma ämnena. Arbetslivserfarenhet kan ersätta 1 års studier. Mer detaljerad info om hur länge du behöver studera på Allmän kurs.

Särskild behörighet

Särskild behörighet kan du få om du uppfyller den nivå som krävs och har tillräcklig närvaro. För information om vilka ämnen du kan få särskild behörighet i under kommande läsår kontakta kursansvarig.

Du får ett omdöme – inte betyg

På folkhögskola får du inte betyg i enskilda ämnen. I stället får du ett sammanfattande studieomdöme om din studieförmåga. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger dig möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten. För att få ett studieomdöme krävs det att du studerat i minst 1 år.

Skoldagarna

Studierna börjar tidigast kl. 8.45 och slutar senast kl. 15.30.

Prova på Allmän kurs!

Du är välkommen att delta under en dag eller en hel vecka i någon av våra klasser för att känna dig för innan du söker. Kontakta kursansvarig för att anmäla intresse, se kontaktuppgifterna här på sidan.

Bo i eget rum på skolans internat

Du kan bo på vårt internat under studietiden, men det finns ett begränsat antal platser. På internatet ingår frukost i månadshyran. Besök vår hemsida för att se aktuell månadskostnad.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://hagaberg.fhsk.se/folkhogskola/utbildningar-och-kurser/allman-kurs/

Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang – både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Läs mer om skolan

Postadress:
Hagabergs folkhögskola
Box 191 61
152 27 Södertälje

Besöksadress: Erik Dahlbergs väg 60

Telefon: 08-550 910 00
E-post: reception@hagaberg.org
Webbadress: https://hagaberg.fhsk.se/