Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, fysisk prestation och behandling

Jakobsbergs folkhögskola


Ansök nu

Bli personlig tränare eller massör i en av landets mest omfattande och kvalitetssäkrade PT-utbildning!

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 termin plus en halv termin distansstudier

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen vänder sig till dig som har förkunskaper motsvarande vår utbildning till Hälsoutvecklare eller liknande.

Kostnader: Se utbildningens hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2021 - 25 feb 2022

Kontakt:
Johan Wahlberg

Telefon:
E-post:
johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se

Som deltagare hos oss får du alltid tillgång till aktuella verktyg för att kunna arbeta med träning och hälsa, oavsett om du vill arbeta i träningsbranschen eller som egenföretagare. Våra väletablerade lärare och nära samarbete med branschen gör att vi kan hålla högsta kvalitét i undervisningen.

Med över 35 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska kunna arbeta med ditt drömyrke. Med djupa ämnesstudier inom relevanta ämnesområden blir våra deltagare eftertraktade på arbetsmarknaden och anställs av bl.a. Actic, Sats och Puls & Träning eller arbetar som egenföretagare. På vår hemsida kan du läsa mer om vilka ämnesområden som ingår i kursen.

Utbildningen förbereder dig att arbeta med Personlig Träning ur ett hälsofrämjande, prestationsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv. Vidare ska du kunna arbeta med massage i främjande och förebyggande syfte samt kunna utreda och behandla enklare dysfunktioner och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen.
Under kursen kommer du regelbundet möta branschföreträdare och andra viktiga personer med spetskompetens inom sina områden.

Utmärkande för våra PT-utbildning är bl.a:
• En av branschens längsta med över 1600 lärarledda timmar och hög lärartäthet.
• Kursen är kostnadsfri, där du enbart betalar för personliga omkostnader.
• Utbildningen är CSN-berättigad.
• Hög anställningsbarhet med flera yrkesutgångar i samma utbildning.
• Över 35 års erfarenhet av hälsobranschen. Vi står för långsiktighet, stabilitet och varaktighet.
• Hög undervisningskvalitet som åstadkoms av lärare med stor pedagogisk skicklighet och branschkännedom.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser. Du kan även lyssna på vilken betydelse vår utbildning har haft för några av våra fd. deltagare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till Personlig Tränare och massör. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Branschrådet för hälsa och Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se).