Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

Ansök nu

Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

Jakobsbergs folkhögskola

Ansök nu

En eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att inspirera människor till att behålla god hälsa och förebygga ohälsa. Kursen syftar till att ge dig verktyg för att kunna leda andra i hälsofrämjande insatser, med fokus på livsstilsfaktorer som exempelvis kost, stress och träning. Med stöd av våra erfarna och branschnära lärare ges du de bästa förutsättningarna för att kunna arbeta med hälsofrågor.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan med personligt brev samt intervju.

Kostnader: Läs mer på kursens sida.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2021 - 17 jun 2022

Kontakt:
Johan Wahlberg

Telefon:
E-post:
johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se


Områden som ingående behandlas i kursen är bl.a. kost och näringslära, kroppens uppbyggnad och funktion och hälsocoaching. Efter kursen ska du kunna arbeta som exempelvis kostrådgivare, hälsoutvecklare och gruppträningsinstruktör. Vill du arbeta som personlig tränare (PT) och/eller massör erbjuder vi även en vidareutbildning med möjlighet att bli Cert. Personlig tränare specialiserad mot hälsa, prestation och manuell behandling.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser.