Allmän kurs – Sommarspåret

Ansök nu

Allmän kurs – Sommarspåret

Jakobsbergs folkhögskola


Ansök nu

Påbörja eller läs klart dina gymnasiestudier på folkhögskola redan i sommar! Nu har du chans att läsa vår allmänna kurs “Sommarspåret” som en del av din grundläggande behörighet för högre studier.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd:

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Se utbildningens webbplats.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 jun 2021 - 13 aug 2021

Kontakt:
Morgan Sundell

Telefon: 072-9404548
E-post:
morgan.sundell@jakobsbergsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Kursinnehåll

Sommarspåret på 9 veckor ger dig en start på dina studier på gymnasienivå på folkhögskola.

I folkhögskolans allmänna kurser studerar du de ämnen som krävs för att få grundläggande behörighet till högre studier samtidigt som du får de kunskaper och insikter som krävs för att du ska kunna vara en aktiv person och en del av samhället. Under kurstidens gång kommer vi även att prata mycket om metoder för samhällsförbättring. Vi kallar det ”bildning”. Allt detta kommer du få en försmak av under din tid på Sommarspåret.

På allmän kurs ägnas en stor del av studietiden till ämnesövergripande arbeten med teman. Behörighetsgivande ämnen ingår i temastudierna. Vi utgår ofta från aktuella händelser i samhället som vi på Jakobsbergs folkhögskola, och du, tycker är viktiga. Det kan till exempel handla om jämställdhet, hälsa, miljö och hållbarhet eller antirasism. Även Sommarspåret är uppbyggt med detta i åtanke.

Under de tio veckorna kommer du utöver temaämnet att arbeta med en längre behörighetsuppgift under handledning och matematik läses i sammanhängande block.

Varje dag träffar du dina klasskamrater och dina lärare mellan klockan 9.30 och 15.00.

Efter de tio sommarveckorna har du möjlighet att läsa vidare på de ordinarie allmänna kurserna mot behörigheter i svenska, samhällskunskap, historia, matematik, engelska, naturkunskap och religion. Där kan du tillgodoräkna dina insatser under sommarspåret. De övriga allmänna kurserna löper under ordinarie terminstider.