ABC i skrivandets konst 1: "Att skriva börjar nu" (distans)

Profilkurs, Distanskurs Jakobsbergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

“Att skriva börjar nu” passar dig som är nyfiken på att utforska skrivandet tillsammans med andra. Om du senare vill söka en grundläggande heltidsutbildning i skrivande är kursen en god förberedelse.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Läs noga information på kursens hemsida innan du skickar ansökan. Där får du veta vad din ansökan ska innehålla.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2022 - 20 dec 2022

Träffar:
1 obligatorisk träff
18 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Se kursens webbplats.

Kontakt: Yrsa Keysendal

E-post:
yrsa.keysendal@jakobsbergsfolkhogskola.se

Vår vision med kursen är att sänka tröskeln till skrivandet. Vi vill att kursen ska vara en plats för inspiration, upptäckarlust och nyfikenhet, passion, lek och allvar. Kanske har du skrivit väldigt lite, eller kanske är det länge sedan du skrev? Kanske har du upplevt att du sitter fast i ditt skrivande? Tillsammans utforskar vi sätt att ta sig vidare.

Kursen inleds med en närträff som äger rum på skolan (30 augusti 2022). Resterande undervisning ges digitalt på halvfart. Varje tisdag kl 9.00-12.00 ses vi alla i kursens digitala klassrum. Dessa tisdagar kommer vi att ägna åt workshop, samtal, skrivövningar, föreläsningar, uppläsningar och textsamtal. Vi tror att det är viktigt att läsa sina texter högt, därför kommer vi under kursen att arbeta med spontana textsamtal, så kallade “prima vista”-samtal. Det innebär att texten läses högt, sedan samtalar vi i grupp om spontana reaktioner, styrkor och utvecklingspotential.

Kursledarna är själva författare med mångårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare. (Läs mer på kursens hemsida via länken här nedan.)

Distans med en obligatoriska träff på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Startar hösten 2022 på halvfart, berättigar till CSN.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/vara-kurser/att-skriva-borjar-nu.aspx

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Dramatik

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/