Skriv! – Poesi, Prosa, Dramatik

Profilkurs Jakobsbergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Grundkursen Skriv!– poesi, prosa, dramatik  på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola är en ettårig konstnärlig och praktisk utbildning som leds av författaren Sara Villius.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bifoga personligt brev och ett textprov på 2-5 A4-sidor. Obs! Läs noga igenom information på kursens hemsida innan du skickar in din ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2022 - 16 jun 2023

Kostnader: Se kursens webbplats

Kontakt: Sara Villius

E-post:
sara.villius@jakobsbergsfolkhogskola.se

(Har du kommit längre i ditt skrivande och vill jobba med ett specifikt projekt? Läs om distanskursen "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur")

Kursen ger stort utrymme åt att utforska det fria kreativa rummet men vill också vara en länk in i det professionella med samarbeten, studiebesök på förlag och gästlärare från hela litteraturbranschen.

Textsamtalet är i fokus och stor vikt läggs på läsande av de deltagarskrivna texterna och responssamtal kring dem. Vi övar på att formulera vår upplevelse av att läsa varandras texter och utbyta respons för att utveckla våra texter och uttryck. Genom att läsa och samtala om andras texter tränar du samtidigt upp din förmåga att bli en medveten läsare av dina egna.

Kursen ger en bred översikt i litterär gestaltning. Som kursdeltagare får du prova på olika sätt att skriva och uttrycka dig. Noveller, dikter, pjäser och prosalyrik. Vi gör många kortare skrivövningar och uppgifter där du får längre tid på dig. Kursen gästas varje år av författare och gästlärare med skilda erfarenheter och områden.

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Dramatik

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/