ABC i skrivandets konst 1: "Skriv! – Poesi, Prosa, Dramatik"

Ansök nu

ABC i skrivandets konst 1: "Skriv! – Poesi, Prosa, Dramatik"

Jakobsbergs folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Författarskolans grundläggande skrivarkurs i skönlitterärt skrivande och litterär gestaltning. Introduktion till olika genrer. Skrivövningar, workshops, responssamtal, föreläsningar, text- och boksamtal i en skrivande gemenskap.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 15 apr 2022

Ansökan öppnar: 6 jan 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Bifoga personligt brev och ett textprov på 2-5 A4-sidor. Obs! Läs noga igenom information på kursens hemsida innan du skickar in din ansökan.

Kostnader: Se kursens webbplats

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 25 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Sara Villius

Telefon:
E-post:
sara.villius@jakobsbergsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Poesi , Manus , Dramatik

OBS!
Ansökan öppnar
6 jan 2022

Passion, kreativitet, gemenskap 

Författarskolan på Jakobsbergs folkhögskola har sedan starten 1982 etablerat sig som en viktig mötesplats för skrivande och läsande människor som brinner för litteraturen.

Denna grundläggande skrivarkurs ger dig en introduktion till litterär gestaltning och skönlitterärt skrivande inom de till de olika genrerna, epik, dramatik, lyrik. Genom skrivövningar, workshops, uppläsningar, textsamtal samt läsning och samtal om skönlitterära verk fördjupas deltagarnas förmåga till egna litterära uttryck. (Har du kommit längre i ditt skrivande och vill jobba med ett specifikt projekt? Sök distanskursen "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur".) 

Du har ett stort intresse för litteratur och någon erfarenhet av att skriva skönlitterärt. Du är beredd att aktivt läsa och arbeta med egna och andras texter. Du är inställd på att under ett läsår ägna dig på heltid åt ditt skrivande och att aktivt närvara och delta i kursen. (Läs mer på kursens hemsida via länken här nedan.)