Allmän behörighetsgivande kurs år 1-2

Ansökan stängd

Allmän behörighetsgivande kurs år 1-2

Jakobsbergs folkhögskola

Ansökan stängd

Allmän kurs år 1-2 passar dig som inte är klar med grundskolan och dig som påbörjat gymnasiet men har färre än 1600 godkända gymnasiepoäng. Beroende på hur många godkända gymnasiepoäng du har sedan tidigare läser du i 1-3 år i den här kursen.
Efter avklarade studier på Allmän kurs år 1-2 kan du söka vidare till Allmän kurs år 3 Högskoleförberedande eller till Naturvetenskapligt basår.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vi ser helst att du har avslutat grundskolan, men du kan ha några delar kvar. För att bli antagen ska du komma på intervju samt skriva ett personligt brev.

Kostnader: Se utbildningens hemsidan

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 20 dec 2022

Kontakt:
Fredrik Carlsson

Telefon:
E-post:
fredrik.carlsson@jakobsbergsfolkhogskola.se


Studierna är på heltid och du läser ämnen enligt ett schema. Du läser både ämnen som ger grundläggande behörigheter och ämnen som syftar till personlig utveckling som t.ex. hälsa och individuellt tillval. Svenska, samhällskunskap och historia läses ämnesövergripande i längre teman. I temastudierna utgår vi ofta från aktuella händelser i samhället eller frågor som vi på Jakobsbergs folkhögskola tycker är viktiga. Det kan till exempel handla om jämställdhet, miljö och hållbarhet eller antirasism. Engelska och matematik studeras i nivåindelade tvärgrupper för att du ska få ut så mycket som möjligt av undervisningen. Vilken grupp du placeras i beror på vad du har med dig sedan tidigare men styrs också av vilken slags utmaning du behöver. Det är viktigt att du kan ta eget personligt ansvar för studierna.

Undervisningen är lärarledd och omväxlande. Grupparbeten och diskussioner är en viktig del av kursen då vi högt värderar gemenskap och givande möten. Vi fokuserar mycket på att komma igång med studierna och tar det i lugn takt. Studiernas nivå och hastighet anpassas efter dina behov och din förmåga.

Grundläggande behörigheter du kan ta under Allmän kurs år 1-2:
Grundskolenivå: Svenska, matematik, engelska och samhällskunskap
Gymnasienivå: Svenska 1 och 2, engelska 5 och 6, matematik 1b, samhällskunskap 1a1, historia 1a1, religionskunskap 1 och naturkunskap 1a1.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter att ha gått Allmän kurs med grundläggande inriktning har du byggt upp en studievana och fått goda verktyg för att med framgång klara av fortsatta studier.