ABC i skrivandets konst 3: "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" (distans)

Ansök nu

ABC i skrivandets konst 3: "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" (distans)

Jakobsbergs folkhögskola

Ansök nu

Författarskolans skrivarkurs för dig som vill skriva en egen fackbok. Du får handledning, respons, författarcoaching, webbinarier, videoföreläsningar, närträffar och ett skrivande sammanhang.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar
2 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 50%

Längd: En termin, med möjlighet att söka ytterligare en termin.

Ansök senast: 20 dec 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Bifoga personligt brev, projektbeskrivning och textprov från projektet på max två A4-sidor. Obs! Läs noga igenom information på kursens hemsida innan du skickar in din ansökan.

Kostnader: Läs mer på kursens sida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 17 jun 2022

Kontakt:
Jonas Ask

Telefon: 073-674 84 64
E-post:
jonas.ask@jakobsbergsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Manus , Reportage , Övriga skrivarkurser

OBS!
Ansök senast
20 dec 2021

Passion, kreativitet, disciplin

"Skriv! – Projekt: Facklitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola är för dig som har ett facklitterärt projekt som du vill fördjupa dig i. Kursen erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt projekt. 

Vi uppmuntrar, stöttar och ger dig olika verktyg så att du kan upprätthålla ditt kreativa flöde och den disciplin som behövs för att uppnå ditt mål. Du får genom bland annat författarcoaching hjälp med att formulera såväl mindre delmål som övergripande slutmål med kursen och ditt projekt.

I fokus står din vilja och de behov du och gruppen har för att komma framåt i arbetet. Din och dina kurskamraters skrivprocesser och den respons ni ger på varandras texter utgör kursens nav. Genom ett dynamiskt samarbete mellan lärare och kursdeltagare, i en trygg och kreativ atmosfär, söker vi de bästa tänkbara möjligheterna och lösningarna för ditt specifika fackboksprojekt.

Alla facklitterära genrer är välkomna som exempelvis: biografier (ej självbiografier), reportageböcker, handböcker, självhjälpsböcker, krönikesamlingar, dokumentära böcker, essäer, debattböcker och populärvetenskapliga böcker. Det kan handla om områden som psykologi, filosofi, politik, religion, historia, personlig utveckling, naturvetenskap, konst, litteratur och kultur.

Kursledarna är själva skribenter med mångårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare. (Läs mer på kursens hemsida via länken här nedan.)

Distans med två obligatoriska träffar på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Startar två gånger per år (höst och vår), halvfart, berättigar till CSN.