ABC i skrivandets konst 2: "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" (distans)

Ansökan stängd

ABC i skrivandets konst 2: "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" (distans)

Jakobsbergs folkhögskola

Ansökan stängd

Författarskolans skrivarkurs för dig som vill skriva en egen roman, poesibok, novellsamling eller teaterpjäs. Handledning, respons, författarcoaching, webbinarier, videoföreläsningar, närträffar.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar
2 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 50%

Längd: 1-2 terminer

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bifoga ett personligt brev, projektbeskrivning och textprov från projektet på max två A4-sidor. Obs! Läs noga information på kursens hemsida innan du skickar ansökan.

Kostnader: Se kursens webbplats.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 17 jun 2022

Kontakt:
Jonas Ask

Telefon: 073-674 84 64
E-post:
jonas.ask@jakobsbergsfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Poesi , Manus , Dramatik

Passion, kreativitet, disciplin

"Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola är för dig som har ett skönlitterärt projekt som du vill fördjupa dig i. Kursen erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt projekt.

Vår vision med denna kurs är att stimulera dig till att komma i kontakt med din passion för skrivandet. Och att utifrån en inre motivation kunna släppa loss och underhålla ditt kreativa flöde. Vi uppmuntrar, stöder och ger dig olika verktyg så att du kan skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med projektet. Du får genom bland annat författarcoaching hjälp med att formulera såväl mindre delmål som övergripande slutmål med kursen och ditt projekt.

Alla moment har som syfte att på olika sätta främja arbetet med ditt projekt. Din och dina kurskamraters skrivprocesser och den respons ni ger på varandras texter utgör kursens nav. I fokus står din vilja och de behov du och gruppen har för att komma framåt i arbetet. Det övergripande syftet är att genom ett dynamiskt samarbete mellan lärare och kursdeltagare, i en trygg och kreativ atmosfär, finna de bästa tänkbara möjligheterna och lösningarna för dig att uppnå det du vill med ditt skrivprojekt. Alla genrer är välkomna; såväl poesi/dikter, dramatik/teater som prosa, romaner och noveller. Kursledaren är författare och har flerårig erfarenhet av undervisning och handledning inom litterär gestaltning.

Kursledarna är själva skribenter med mångårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare. (Läs mer på kursens hemsida via länken här nedan.)

Distans med två obligatoriska träffar på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Startar två gånger per år (höst och vår), halvfart, berättigar till CSN.