Cert. Personlig tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling

Profilkurs, Yrkesutbildning Jakobsbergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  24 augusti 2023 - 5 april 2024 (de sista 10 veckorna genomförs som distansstudier)
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Bli frisklicensierad personlig tränare specialiserad mot hälsa, prestation och manuell behandling! 

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen vänder sig till dig som har förkunskaper motsvarande vår utbildning till Hälsoutvecklare eller liknande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2023 - 14 jun 2024

Kostnader: Se utbildningens hemsida.

Kontakt: Camilla Dahlin Italiener

E-post:
halsa@jakobsbergsfolkhogskola.se

Som deltagare hos oss får du aktuell kunskap för att kunna arbeta med träning och hälsa, oavsett om du vill jobba i träningsbranschen eller som egenföretagare. Vi skapar hög kvalitet i undervisningen genom våra välmeriterade lärare och via ett nära samarbete med branschen. Våra utbildningar kvalitetssäkras av bl.a. Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare) och Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Med närmare 40 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska kunna arbeta med ditt drömyrke. Med djupa ämnesstudier inom relevanta ämnesområden blir våra deltagare eftertraktade på arbetsmarknaden och anställs av bl.a. Actic, Sats och andra gymkedjor eller arbetar som egenföretagare. 

Utbildningen förbereder dig att arbeta med personlig träning ur ett hälsofrämjande, prestationsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv. Vidare ska du kunna arbeta med manuella behandlingstekniker, exempelvis som massör, i främjande, förebyggande och rehabiliterande syfte. Under kursen kommer du regelbundet möta branschföreträdare och andra viktiga personer med spetskompetens inom sina områden. 

Utmärkande för vår PT-utbildning är bl.a:

 • En av branschens längsta med över 1600 lärarledda timmar och hög lärartäthet.
 • Över 130 timmar individuell klientpraktik.
 • Kursen är kostnadsfri, där du enbart betalar för personliga omkostnader.
 • Utbildningen är CSN-berättigad.
 • Hög anställningsbarhet med flera yrkesutgångar i samma utbildning..
 • Hög undervisningskvalitet som åstadkoms av lärare med stor pedagogisk skicklighet och branschkännedom.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser.

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till personlig tränare och massör. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Branschrådet för hälsa och Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare).

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln