ABC i skrivandets konst 3: "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" (distans)

Ansökan stängd
Skola:
Jakobsbergs folkhögskola
Plats:
Järfälla - Stockholms län
Längd:
En termin, med möjlighet att söka ytterligare en termin.
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bifoga personligt brev, projektbeskrivning och textprov från projektet på max två A4-sidor. Obs! Läs noga igenom information på kursens hemsida innan du skickar in din ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 14 jun 2024

Träffar:
2 obligatoriska träffar
2 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Läs mer på kursens sida.

Kontakt: Jonas Ask

Telefon: 073-674 84 64

E-post:
jonas.ask@jakobsbergsfolkhogskola.se

Författarskolans skrivarkurs för dig som vill skriva en egen fackbok. Du får handledning, respons, författarcoaching, webbinarier, videoföreläsningar, närträffar och ett skrivande sammanhang.

Passion, kreativitet, disciplin

"Skriv! – Projekt: Facklitteratur" en kreativ skrivkurs på Jakobsbergs folkhögskola för dig som vill skriva folkbildande populärvetenskap och har ett facklitterärt bokprojekt du vill utveckla. Kursen erbjuder ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och arbeta med ditt projekt och ditt skrivande. 

Vi uppmuntrar, stöttar och ger dig olika verktyg så att du kan upprätthålla ditt kreativa flöde och den disciplin som behövs för att uppnå ditt mål. Du får genom bland annat författarcoaching hjälp med att formulera såväl mindre delmål som övergripande slutmål med kursen och ditt projekt.

I fokus står din vilja och de behov du och gruppen har för att komma framåt i arbetet. Din och dina kurskamraters skrivprocesser och den respons ni ger på varandras texter utgör kursens nav. Genom ett dynamiskt samarbete mellan lärare och kursdeltagare, i en trygg och kreativ atmosfär, söker vi de bästa tänkbara möjligheterna och lösningarna för ditt specifika fackboksprojekt.

Alla facklitterära genrer är välkomna som exempelvis: biografier (ej självbiografier), reportageböcker, reseskildringar, krönikesamlingar, dokumentära böcker, essäer, debattböcker och populärvetenskapliga böcker. Det kan handla om områden som psykologi, filosofi, politik, religion, historia, naturvetenskap, konst, litteratur och kultur.

Kursledarna är själva skribenter med mångårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare. (Läs mer på kursens hemsida via länken här nedan.)

Distans med två obligatoriska träffar på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Startar två gånger per år (höst och vår), halvfart, berättigar till CSN.

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/