ABC i skrivandets konst 2: "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" (distans)

Ansökan stängd
Skola:
Jakobsbergs folkhögskola
Plats:
Järfälla - Stockholms län
Längd:
1-2 terminer
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bifoga ett personligt brev, projektbeskrivning och textprov från projektet på max två A4-sidor. Obs! Läs noga information på kursens hemsida innan du skickar ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 14 jun 2024

Träffar:
2 obligatoriska träffar
2 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Se kursens webbplats.

Kontakt: Jonas Ask

Telefon: 073-674 84 64

E-post:
jonas.ask@jakobsbergsfolkhogskola.se

Författarskolans skrivarkurs för dig som vill skriva en egen roman, poesibok, novellsamling eller teaterpjäs. Handledning, respons, författarcoaching, webbinarier, videoföreläsningar, närträffar.

Passion, kreativitet, disciplin

"Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola är för dig som har ett skönlitterärt projekt du vill fördjupa dig i. Kursen erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt skrivande.

Vår vision med denna kurs är att stimulera dig till att komma i kontakt med din passion. Och utifrån en inre motivation kunna släppa loss och underhålla ditt kreativa flöde. Vi uppmuntrar, stöder och ger dig olika verktyg så att du kan skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål. Du får genom bland annat författarcoaching hjälp med att formulera såväl mindre delmål som övergripande slutmål med kursen och ditt projekt.

Alla moment har som syfte att på olika sätta främja arbetet med ditt projekt. Din och dina kurskamraters skrivprocesser och den respons ni ger på varandras texter utgör kursens nav. I fokus står din vilja och de behov du och gruppen har för att komma framåt i arbetet. Det övergripande syftet är att genom ett dynamiskt samarbete mellan lärare och kursdeltagare, i en trygg och kreativ atmosfär, finna de bästa tänkbara möjligheterna och lösningarna för dig att uppnå det du vill med ditt skrivprojekt. Alla genrer är välkomna; såväl poesi/dikter, dramatik/teater som prosa, romaner och noveller. Kursledaren är författare och har flerårig erfarenhet av undervisning och handledning inom litterär gestaltning.

Lärarna och handledarna är själva författare och skribenter med mångårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare. (Läs mer på kursens hemsida via länken här nedan.)

Distans med två obligatoriska träffar på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Startar två gånger per år (höst och vår), halvfart, berättigar till CSN.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/vara-kurser/skrivprojekt.aspx

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Dramatik

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/