På Allmän kurs kan du läsa in gymnasiet och få grundläggande behörighet för vidare studier. Du kan läsa med eller utan svenska som andraspråksinriktning.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2020

Kontakt:
Maria Levander

Telefon: 08-56022232
E-post:
maria.levander@kaggeholm.se

Kursens innehåll

Utbildningen på Allmän kurs ger dig möjlighet att få nya kunskaper, vidga dina vyer i mötet med andra kursdeltagare och få ökad förståelse för och delaktighet i beslut som äger rum inom skolan och i samhället. Vi gör studiebesök, till exempel inom kultur- och samhällsliv för att ge inblick i aktuella samhällsfrågor. På skolan får du också tillsammans med övriga utbildningar möta gästföreläsare inom olika områden på de obligatoriska samlingarna vi valt att kalla FOKUS.

Utbildningen är för dig som vill studera med eller utan svenska som andraspråks-inriktning. Det är ett alternativ till gymnasieskolan eller vuxengymnasium. Efter avslutad kurs får du grundläggande behörighet och kan söka vidare till studier på högskola eller universitet.

Kurser som ingår på allmän kurs gymnasienivå:

  • Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
  • Engelska 5, 6
  • Matematik 1a/1b/1c
  • Naturkunskap 1a1
  • Religionskunskap 1
  • Samhällskunskap 1a1
  • Historia 1a1

Kurslängd: 1 – 3 år

Hur länge du studerar beror på hur många kurser du saknar för att uppnå grundläggande behörighet, samt hur lång tid du tidigare gått på gymnasiet. För att kunna få ett studieomdöme behöver du studera minst 1 år på heltid. 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.kaggeholm.se/allman