En tvåårig yrkesinriktad utbildning. Du deltar i studioproduktioner och tar fram ett pilotavsnitt i realityformat. Du jobbar med content och berättande i form av text, grafik, motion graphic & inslag.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år Tvåårig yrkesutbildning i TV-produktion.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande samt personligt brev.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2020

Kontakt:
Mats Levander

Telefon: 08-560 222 05
E-post:
mats.levander@kaggeholm.se

År 1

Vi jobbar med storytelling - att berätta en historia. Du lär dig digital produktion - kamerateknik, inslagsproduktion, redigering i Adobe Premiere, Photoshop, WordPress och After Effects. Med hjälp av verktyg som Google analytics tittar vi på spridning, påverkan och målgrupp. I Content creation för sociala medier hittar du och skapar berättelser för flera kanaler. Vi analyserar och utforskar TV-format, anpassar produktioner efter plattformarna för publicering. Vi jobbar med entreprenörskap där du gör verklighet av dina idéer. I omvärldsorienteringen analyserar vi medielandskapet och lär oss källkritik, tar upp samhällsfrågor och jobbar med civilsamhället.

Året avslutas med en utlandsresa där kursdeltagarna väljer gemensamt resmål. De senaste åren har vi rest till Aten, Lissabon och Amsterdam. Första året läses till stor del tillsammans med Media Content-produktion.

 

År 2

Året inleds med en kurs i storytelling i dokumentärfilm. Efter det jobbar vi i studio med flerkameraproduktion där du provar de olika rollerna som programledare, producent, bildproducent, ljudtekniker, studioman och fotograf. Kursen leder fram till produktion av en gala vi gör tillsammans med en biståndsorganisation. Andra halvan av höstterminen ägnas åt realityformatet. Vi lär oss olika genrer och går igenom olika roller i reality.  Tillsammans producerar vi pilotavsnitt utifrån egna idéer som sedan pitchas på TV-kanal. Hela sista terminen gör du praktik på produktionsbolag, redaktion, intresseorganisation eller annan plats inom medievärlden.

 

För mer information besök vår hemsida:  kaggeholm.se/tvproduktion

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
De olika rollerna inom TV-produktion.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://kaggeholm.se/utbildningar/tvproduktion/