Musik - ensemble/låtskrivare

Kaggeholms folkhögskola


Ansökan stängd
Vi förbereder dig på ett liv i musikbranschen. Utbildningen är ett till två år. Det finns två olika profiler: ensemble och låtskrivning.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2020

Kontakt:
Pernilla Thörewik

Telefon: 08-560 222 11
E-post:
pernilla.thorewik@kaggeholm.se

Om utbildningen

Som studerande hos oss får du möjlighet att utvecklas och växa både som människa och musiker. Vår musikutbildning ger dig en god grund att stå på inför framtiden. Vi vänder oss till dig som vill jobba professionellt som musiker, sångare, låtskrivare eller församlingsmusiker samt till dig som vill förbereda dig för högre studier på musikhögskola och/eller vill bli musiklärare. Vi är också utbildningen för dig som ännu inte bestämt vad du vill göra i framtiden men vill investera ett år i dig själv och ditt musicerande.

Musikutbildningen har två profiler; ensemblespel och låtskrivning/komposition. Båda profilerna läser alla ämnen gemensamt, med undantag för profilämnet. Mycket tid ägnas åt samspelet och att musicera tillsammans i olika typer av ensembler

Skolans musikavdelning har inspelningsstudio med programmen Logic, Cubase och Reason och flera mindre övningsrum där du kan öva enskilt eller i grupp. Du har tillgång till dessa lokaler även efter skoldagens slut.

Två olika profiler

 ensembleprofilen får du spela i band med stor variation och tillsammans med lärarna utforskar ni olika genrer, epoker och stilar. Ämnet är indelat i block där vi djupdyker i en viss genre eller ett visst moment i några veckor. Blocket avslutas oftast med en redovisning eller konsert.

 låtskrivningsprofilen kommer du under ditt år på Kaggeholm att fokusera på att skriva och komponera egen musik. Du får hjälp av erfarna lärare att utvecklas i ditt skapande, samt att arrangera dina låtar för band och spela in dina verk. I vår utbildning får du både möjlighet att framföra dina egna låtar samt att skriva till andra.

Alla musikelever samarbetar i olika projekt och produktionsveckor där vi förbereder och genomför konserter, inspelningar och gudstjänster.

 

För mer information besök vår hemsida: kaggeholm.se/utbildningar/musik/

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.kaggeholm.se/musik