Akademi för Ledarskap och Teologi ALT Stockholm

Profilkurs, Yrkesutbildning Kaggeholms folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  4 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning
Akademi för Ledarskap och Teologi erbjuder en bred teologisk ledarutbildning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande, grundläggande behörighet för högskolestudier, samt Historia 1b och Samhällskunskap 1b

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 29 aug 2022

Plats för kursen: Stockholm/Uppsala

Kontakt: Kristine Arapovic Lindetorp

Telefon: 073-628 73 51

E-post:
kristine.lindetorp@altutbildning.se

Församlingsledarakademin erbjuder en bred teologisk ledarutbildning som innefattar kurser inom bibelkunskap och bibelteologi, systematisk teologi och etik, kyrkohistoria, mission, religionshistoria och samtidskunskap, själavård, ledarskap, förkunnelse och undervisning, diakoni, församlingsliv mm. Det samlade navet genom hela utbildningen är yrkes- och ledarträning.

Utbildningen bedrivs som en fyra-årig eftergymnasial folkhögskoleutbildning med sju samverkande folkhögskolor (Hyllie Park, June, Kaggeholm, Liljeholmen, Mariannelund, Mullsjö och Umeå) där det parallellt finns möjlighet att studera vid Örebro Teologiska Högskola i en akademisk teologisk utbildning. Ur kursdeltagarperspektiv kan detta ses som en sammanhållen utbildning som bygger på de olika förutsättningar som folkhögskolan respektive högskolan kan bidra med för en relevant yrkesträning. Huvudmännen är aktivt involverade i den gemensamma styrelse som ansvarar för utbildningens inriktning och upplägg.

Församlingsledarakademin genomsyras av en inriktning på ledarträning i och för församlingar. Träningen bygger på en samverkan med utbildningsförsamlingar under hela utbildningen, där studenterna kan träna upp sin förmåga att reflektera teologiskt kring den levda tron. Där kan de även bedriva kontextuella studier och tränas i färdigheter genom en ständig dialog mellan teori och praktik. De församlingsteologiska studierna tar på detta sätt sin utgångspunkt i den praktiserade tron och vänder hela tiden tillbaka till handling. Den lärande processen fördjupas genom att kunskaper och erfarenheter prövas i konkreta ledaruppgifter. Det teologiska uppdraget kommer inte bara att handla om att beskriva och värdera teologiska ståndpunkter, utan minst lika mycket om att göra teologi, dvs. att skapa och forma teologiskt reflekterade handlingar. Yrkes- och ledarträningen påverkar därför alla delkurser genom hela utbildningen.

 

För en utförligare beskrivning och information se www.altutbildning.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.altutbildning.se/

Kaggeholms folkhögskola

På Kaggeholm möts kreativa människor för nya utmaningar. Kommunikation och öppenhet i en flerkulturell miljö där fokus ligger på varje människas egna möjligheter. Här blir man sedd och får växa. Hos oss finns bl a Media TV-produktion, Media Content-produktion, Musik, Allmän kurs och Bibel.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kaggeholms folkhögskola
Bråvallagatan 11
113 36 Stockholm

Besöksadress: Rörstrandsgatan 5, Stockholm

Telefon: 08-560 222 00
E-post: info@kaggeholm.se
Webbadress: http://www.kaggeholm.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln