Media Content-produktion

Profilkurs, Yrkesutbildning Kaggeholms folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom medie- och innehållsproduktion. Du lär dig att producera och förmedla content – att skapa relevant innehåll anpassat för olika format, kanaler och målgrupper. Du jobbar med text, bild, podd, radio, grafik och rörligt material. Vi ger dig möjligheterna att gå din egen väg i medievärlden.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2022

Kontakt: Linda Karlsson

E-post:
linda.karlsson@kaggeholm.se

Grundläggande innehållsproduktion

Första året lär du dig grunderna inom innehållsarbete och medieproduktion i form av text, bild, ljud och video. Vårt kursupplägg är en mix av journalistik, produktionsplanering och produktionsteknik.

Du lär dig kamerateknik, inslagsproduktion, redigering och publicering med Adobe Premiere, Photoshop, Lightroom, WordPress, Indesign och After Effects.

Fördjupning och praktik i mediebranschen

Utbildningens andra år består av en radio- och podd-kurs, fördjupning inom olika former av innehållsproduktion och praktik. Andra året är tydligt en förberedelse inför att hitta din roll på arbetsmarknaden och en karriär i mediebranschen.

Resa utomlands

Att jobba utomlands är en dröm för många och vi avslutar året med en reportageresa. Vi reser klimatsmart och kursdeltagarna är med och väljer resmål. Kostnaden för resan betalas av kursdeltagarna själva.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig förutsättningar att inrikta dig på såväl journalistiskt berättande som att skapa olika typer av content för organisationer och företag.

Våra tidigare kursdeltagare jobbar idag som exempelvis innehållsproducent, content producer/creator, journalist inom tidning/radio/tv, webbredaktör, sociala medier-redaktör, med mera.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://kaggeholm.se/utbildningar/mediacontent/

Kaggeholms folkhögskola

På Kaggeholm möts kreativa människor för nya utmaningar. Kommunikation och öppenhet i en flerkulturell miljö där fokus ligger på varje människas egna möjligheter. Här blir man sedd och får växa. Hos oss finns bl a Media TV-produktion, Media Content-produktion, Musik, Allmän kurs och Bibel.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kaggeholms folkhögskola
Bråvallagatan 11
113 36 Stockholm

Besöksadress: Rörstrandsgatan 5, Stockholm

Telefon: 08-560 222 00
E-post: info@kaggeholm.se
Webbadress: http://www.kaggeholm.se/

Det fanns en vilja att skapa ihop

Filmarna Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis och Olivia Kastebring står bakom den Guldbaggevinnande dokumentären ”Silvana – Väck mig när ni vaknat”. I filmen ger de ett komplext personporträtt av rapparen Silvana Imam, som de började följa redan 2014.

Läs hela artikeln