Media TV-produktion

Profilkurs, Yrkesutbildning Kaggeholms folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år Tvåårig yrkesutbildning i TV-produktion.
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom TV-produktion. Du lär dig allt om TV-produktion och berättande i form av text, grafik och inslag. Du deltar i studioproduktioner och tar fram ett pilotavsnitt i realityformat. Media TV-produktion på Kaggeholm handlar om storytelling som berör. Vi ger dig förutsättningarna att arbeta med rörlig bild – där du vill.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2022

Kontakt: Linda Karlsson

E-post:
linda.karlsson@kaggeholm.se

Grundläggande medie- och TV-produktion  

Under det första året lär du dig grunderna inom innehållsarbete och grundläggande medie- och TV-produktion i form av text, bild, ljud och video. Vårt kursupplägg är en mix av journalistik, produktionsplanering och produktionsteknik.

Du lär dig kamerateknik, inslagsproduktion, redigering och publicering med Adobe Premiere, Photoshop, Lightroom, WordPress och After Effects.

Fördjupning inom TV-produktion och praktik 

Utbildningens andra år består av en fördjupning inom olika TV-format som dokumentärt berättande och reality, ett projektarbete samt praktik. Andra året är tydligt en förberedelse inför att hitta din roll på arbetsmarknaden och en karriär i mediebranschen.

Flerkamera- och studioproduktion i vår nya TV-studio

Våren 2021 invigdes Birkastudion, vår nya stora TV-studio. Där får du jobba med helt ny, professionell utrustning i en riktigt rymlig studio. För mindre projekt har vi Bråvallastudion, som färdigställdes under 2020. Som tekniska verktyg arbetar vi bland annat med BlackMagic Design, Lumix GH5 och de olika programmen i Adobe Creative Cloud.

Resa utomlands

Att jobba utomlands är en dröm för många och vi avslutar året med en reportageresa. Vi reser klimatsmart och kursdeltagarna är med och väljer resmål. Kostnaden för resan betalas av kursdeltagarna själva.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig förutsättningar att inrikta dig på såväl journalistiskt berättande som att skapa olika typer av content för organisationer och företag.

Våra tidigare kursdeltagare jobbar idag som exempelvis tv-reporter, fotograf, redigerare, sändningsproducent, sociala medier-redaktör, webbredaktör, videoreporter, content producer, med mera.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://kaggeholm.se/utbildningar/tvproduktion/

Kaggeholms folkhögskola

På Kaggeholm möts kreativa människor för nya utmaningar. Kommunikation och öppenhet i en flerkulturell miljö där fokus ligger på varje människas egna möjligheter. Här blir man sedd och får växa. Hos oss finns bland annat Media TV-produktion, Media Content-produktion, Musik, Allmän kurs och Bibel.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kaggeholms folkhögskola
Bråvallagatan 11
113 36 Stockholm

Besöksadress: Rörstrandsgatan 5, Stockholm

Telefon: 08-560 222 00
E-post: info@kaggeholm.se
Webbadress: http://www.kaggeholm.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln