Idrottspedagog

Profilkurs, Yrkesutbildning Lillsveds idrottsfolkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En utbildning för dig som vill utvecklas som ledare samt kunna arbeta som projektledare med inriktning idrott, sport, friluftsliv och äventyr. Mål: Kunna leda, driva och samordna övriga i ett projekt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsvillkor: Du skall fylla 18 år senast under antagningsåret. Du skall ha ett stort intresse för idrott och hälsa.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 31 aug 2022 - 1 jun 2023

Kostnader: Se uppgifter i "information om skolan"

Kontakt: Linda Davidsson

Telefon: 08-541 385 30

E-post:
linda.davidsson@lillsved.se

Som studerande får du praktiskt prova på mångfalden inom olika aktiviteter. Inriktningen är idrott, sport, friluftsliv, äventyr, event och ledarskap. Mycket i utbildningen handlar om att uppleva olika saker. Du kommer att vara aktiv i olika miljöer under olika årstider. Studierna är en början på något nytt. På Lillsved får du personlig utveckling, nya kunskaper, äventyr, upplevelser och vänner för livet. Utbildningen är särskilt lämplig för dig som har ett stort intresse för idrott, sport och friluftsliv.

Ett år på Lillsved ger dig inte bara en gedigen meritlista, du utvecklas även intellektuellt, kulturellt och socialt, samt på det personliga planet. Du kommer att vara fylld av nya erfarenheter, kunskaper och kontakter för framtiden!

UTBILDNINGENS INNEHÅLL

Äventyr och upplevelser
- Friluftsliv
- Teambuildning
- Vinterfjäll
- Äventyrspedagogik

Projekt
- Aktiviteter för skolor och företag
- Funkisvecka
- Sportlovsaktiviteter
- Äventyrskonvent

Teoretiska och praktiska delkurser
- Entreprenörskap
- Diplomerad massör
- Humanbiologi
- Idrottsmetodik
- Idrottspedagogik
- Instruktörsutbildning i HLR
- Kommunikation
- Ledarskap
- Personlig utveckling & Pedagogiskt drama
- Projektledning
- Simlärare

Med reservation för eventuella förändringar i utbildningens innehåll!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen har som syfte att ge de kvalificerade kunskaper som krävs för att på ett professionellt sätt leda och utveckla verksamheter. Som idrottspedagog på Lillsved får du en bred bas att gå vidare från. Vanliga yrken för de som gått på Lillsved är t.ex lärare, polis, militär, eventledare, säljare i sportbutik, simhallspersonal, skidlärare, sportchef i idrottsförening, kollo-chef, barnsportledare, aktivitetsledare på eventbolag samt arbeta med kommunal idrottsförvaltning. Du får även kunskaper för att arbeta som tränare, tävlingsarrangör eller administratör.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://lillsved.se/folkhogskola

Lillsveds idrottsfolkhögskola

Är du intresserad av idrott, hälsa och ledarskap, då är Lillsved något för dig. Våra kurser utgår från ledarskapet och vi utbildar inom idrotts- och hälsoledarskap. Som studerande på Lillsved har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. Kurserna ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt kunna coacha människor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Lillsveds idrottsfolkhögskola
Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Telefon: 08-541 385 30
E-post: info@lillsved.se
Webbadress: https://lillsved.se/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln