Lic Personlig Tränare - distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Lillsveds idrottsfolkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år 38 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Det finns många anledningar att välja ett yrke inom träning och hälsa. Intresset för träning och motion ökar ständigt och träningsbranschen behöver öka sina tjänster mot alltmer medvetna kunder.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du bör ha styrketränat regelbundet i minst ett år samt vara förtrogen med konditionsträning och rörlighetsträning. Du bör också ha provat att träna med en personlig tränare.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 29 aug 2022 - 19 maj 2023

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Kostnader: Se uppgifter i "information om skolan"

Kontakt: Christian Sandberg

Telefon: 08-541 385 30

E-post:
christian.sandberg@lillsved.se

Bli en kompetent licensierad PT i träningsbranschen

Det friskvårdsinriktade hälsoarbetet innefattar numera kompetensen personlig träning för att kunna arbeta fullt ut med livsstils- och levnadsvanor för individer och grupper. Vill du vidareutbilda dig till PT så är det här en utbildning för dig. Efter utbildningen kan du kliva in i en bransch som söker kompetent personal.

Att arbeta som Personlig Tränare passar dig som har ett intresse för fysisk aktivitet och hälsa. Som personlig tränare kan du hjälpa till med alltifrån kostrådgivning till att utforma individuellt anpassade träningsprogram. Du får en unik ledarskapsutbildning i att bemöta kunden och leda hen mot dennes personliga mål.

Efter godkänd utbildning och examination erhåller du:

1. Almega Almega Friskvårdsföretagens PT-licens som från 2019 är branschstandard i Sverige. Lillsveds Folkhögskola är godkänd för delegerad licensieringsrätt. Licensierade PT från Lillsved och andra godkända utbildare finns registrerade på ptlicens.se.

2. Utbildningen är också godkänd av Europe Active, EA (fd. EHFA). EA-licensen du får gör dig attraktiv på arbetsmarknaden utanför Sverige.

KURSINNEHÅLL

- Anatomi
- Fysiolog
- Näringslära
- Screening och tester
- Träningslära
- Coachande ledarskap
- Förändrings- och motivationsarbete
- Kommunikation
- Holistisk träning
- Hälsopromotion

Personlig tränare med kompetens för;
- styrketräning
- rörlighetsträning
- pulsbaserad träning
- funktionell träning

- Entreprenörskap
- Starta eget
- HLR
- Säker träning
- Anpassad träning för gravida och seniorer

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Med denna utbildning ger vi dig en möjlighet att bli en professionell Personlig tränare som även kan arbeta med hälsocoaching i hälso- eller friskvårdsprojekt. Din kompetens utgår från ett holistiskt sätt att se på människan och de krav som ställs på hen och utifrån detta coacha hen mot uppsatta hälso- eller träningsmål.

Efter godkänd utbildning och examination erhåller du:

1. Almega Friskvårdsföretagens PT-licens som från 2019 är branschstandard i Sverige. Lillsveds Folkhögskola är godkänd för delegerad licensieringsrätt. Licensierade PT från Lillsved och andra godkända utbildare finns registrerade på ptlicens.se.
2. Utbildningen är också godkänd av Europe Active, EA (fd. EHFA). EA-licensen du får gör dig attraktiv på arbetsmarknaden utanför Sverige.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://lillsved.se/folkhogskola/

Lillsveds idrottsfolkhögskola

Är du intresserad av idrott, hälsa och ledarskap, då är Lillsved något för dig. Våra kurser utgår från ledarskapet och vi utbildar inom idrotts- och hälsoledarskap. Som studerande på Lillsved har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. Kurserna ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt kunna coacha människor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Lillsveds idrottsfolkhögskola
Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Telefon: 08-541 385 30
E-post: info@lillsved.se
Webbadress: https://lillsved.se/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln