• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En utbildning för dig som vill utvecklas som ledare samt kunna arbeta som projektledare med inriktning idrott, friluftsliv och äventyr. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsvillkor: Du skall fylla 18 år senast under antagningsåret. Du skall ha ett stort intresse för idrott och hälsa.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 30 aug 2023 - 4 jun 2024

Kostnader: Se uppgifter på kursens sida på https://lillsved.se/skola/folkhogskola

Kontakt: Linda Davidsson

Telefon: 08-541 385 30

E-post:
linda.davidsson@lillsved.se

IDROTT - FRILUFTSLIV - EVENT - LEDARSKAP

Upplevelseinriktat
Som deltagare i kursen får du praktiskt prova på mångfalden inom olika aktiviteter. Inriktningen är idrott, friluftsliv, event och ledarskap. Mycket i kursen handlar om att uppleva olika saker. Du kommer att vara aktiv i olika miljöer under olika årstider. Studierna är en början på något nytt. På Lillsved får du personligutveckling, nya kunskaper, upplevelser och vänner för livet. Kursen är särskilt lämplig för dig som har ett stort intresse för idrott och friluftsliv.

Utvecklas som person och för yrkeslivet
Ett år på Lillsved ger dig inte bara en gedigen meritlista, du utvecklas även intellektuellt, kulturellt och socialt, samt på det personliga planet. Du kommer att vara fylld av nya erfarenheter, kunskaper och kontakter för framtiden!

Ledarskap och projektledning
En kurs för dig som vill utvecklas som ledare samt kunna arbeta som projektledare med inriktning idrott, friluftsliv och äventyr. Projektledarrollen innebär både att leda andra som ingår i ett projekt, att driva projektet och dessutom vara samordnare gentemot övriga aktörer runt projektet. Vi kräver inga speciella förkunskaper. Kursen är mycket lämplig som förberedelse för yrken med ledarkrav bl a inom idrottsrörelsen, event, skola, polis, militär och räddningstjänst.

KURSINNEHÅLL

Äventyr och upplevelser
- Friluftsliv
- Teambuildning
- Vinterfjäll
- Äventyrspedagogik

Projekt
- Aktiviteter för skolor och företag
- Funkisvecka
- Sportlovsaktiviteter
- Äventyrskonvent

Teoretiska och praktiska delkurser
- Entreprenörskap
- Diplomerad massör
- Humanbiologi
- Idrottsmetodik
- Idrottspedagogik
- Instruktörsutbildning i HLR
- Kommunikation
- Ledarskap
- Personlig utveckling & Pedagogiskt drama
- Projektledning
- Simlärare

Med reservation för eventuella förändringar i utbildningens innehåll!

Ansökan
gör du genom att fylla i ansökningsformulär på lillsved.se. Antagning sker löpande under sommaren fram till kursstart.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen har som syfte att ge de kvalificerade kunskaper som krävs för att på ett professionellt sätt leda och utveckla verksamheter. Utbildningen till idrottspedagog ger en bred bas att gå vidare från.Vanliga yrken förde som gått på Lillsved är t.ex lärare, polis, militär, eventledare, simhallspersonal, skidlärare, sportchef i idrottsförening, kollochef, aktivitetsledare på eventbolag samt arbeta med kommunal idrottsförvaltning. Du får även kunskaper att arbeta som tränare, tävlingsarrangör eller administratör.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://lillsved.se/skola/idrottspedagog/

Lillsveds idrottsfolkhögskola

Är du intresserad av idrott, hälsa och ledarskap, då är Lillsved något för dig. Våra kurser utgår från ledarskapet och vi utbildar inom idrotts- och hälsoledarskap. Som studerande på Lillsved har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. Kurserna ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt kunna coacha människor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Lillsveds idrottsfolkhögskola
Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Telefon: 08-541 385 30
E-post: info@lillsved.se
Webbadress: https://lillsved.se/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln