Lic Personlig Tränare - distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Lillsveds idrottsfolkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år 39 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Tränings- och hälsobranschen växer stadigt genom att allt fler blir medvetna om hur viktig träning och motion är för hälsa och välmående.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du bör ha styrketränat regelbundet i minst ett år samt vara förtrogen med konditionsträning och rörlighetsträning. Du bör också ha provat att träna med en personlig tränare.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 24 maj 2024

Träffar:
5 obligatoriska träffar
7 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Se uppgifter på kursens sida på https://lillsved.se/skola/folkhogskola

Kontakt: Christian Sandberg

Telefon: 08-541 385 30

E-post:
christian.sandberg@lillsved.se

Bli en kompetent licensierad PT i träningsbranschen

Att arbeta som Personlig Tränare passar dig som har ett intresse för träning och hälsa och vill göra din hobby till yrke. Lillsveds PT-kurs har gott rykte i branschen och många vill rekrytera personliga tränare som genomfört sin utbildning på Lillsved.

Lillsveds PT-kurs
Vill du utbilda dig till PT och har tidigare läst kurser inom träning och hälsa eller har tränat/idrottat mycket själv så är det här en kurs för dig. Efter kursen kan du kliva in i en bransch som söker kompetenta tränare. Kursen ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt hjälpa människor till bättre hälsa och ökad prestation. Den ger dig ett holistiskt synsätt på människan och du får praktiska och teoretiska verktyg för att coacha mot uppsatta hälso- eller träningsmål. Detta genom kunskaper i att utforma individuellt anpassade träningsprogram. Du kommer att få tillämpa dina kunskaper på klienter under kursens gång, vilket leder till en större förståelse och en ökad praktisk skicklighet som du har nytta av i yrket.

Licensiering
Efter genomförd kurs har du möjlighet att licensiera dig till personlig tränare. Efter godkända teoretiska och praktiska prov erhåller du licens som är godkänd av:
1. Almega Friskvårdsföretagen som från 2019 är branschstandard i Sverige. Lillsved Folkhögskola är godkänd för delegerad licensieringsrätt. Licensierade PT från Lillsved och andra godkända utbildare finns registrerade på ptlicens.se.
2. Europe Active, EA, som är är branschstandard i Europa.

Kursupplägg
Kursen består av närundervisning och distansundervisning. Under närträffarna på Lillsved (5 träffar á 5 dagar) arbetar vi intensivt med både praktik och teori. Under distansperioderna förekommer sammanlagt 7 halvdagar digital undervisning. Övrigt distansarbete innebär bl.a basgruppsarbeten, inläsning, rapportskrivning, övning i egen färdighet samt klientarbete. Vi arbetar också med flera digitala verktyg i undervisningen.

Lärarkår
Lärarna på kursen har mångårig erfarenhet och är verksamma i träningsbranschen och idrottsrörelsen samt har högskoleutbildning i de ämnen de undervisar i.

Kursinnehåll
• Hälsopromotion
• Anatomi och biomekanik
• Fysiologi
• Kost och näringslära
• Beteende och coaching
• Träningslära och träningsplanering
• Entreprenörskap och säljteknik
• Skadelära och säker träning (inkl. HLR)
• Konditionsträning och löpträning
• Styrketräning
• Rörlighetsträning
• Screening och tester
• Anpassad träning – senior, gravid

Ansökan
gör du genom att fylla i ansökningsformulär på lillsved.se. Ansökan ska vara skolan tillhanda senast den 4 juni 2023. Därefter skickas information om antagningsprocessen ut via mail till varje sökande.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen kan du kliva in i en bransch som söker kompetenta tränare. Kursen ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt hjälpa människor till bättre hälsa och ökad prestation. Den ger dig ett holistiskt synsätt på människan och du får praktiska och teoretiska verktyg för att coacha mot uppsatta hälso- eller träningsmål. Detta genom kunskaper i att utforma individuellt anpassade träningsprogram. Du kommer att få tillämpa dina kunskaper på klienter under kursens gång, vilket leder till en större förståelse och en ökad praktisk skicklighet som du har nytta av i yrket.

Med denna kurs ger vi dig en möjlighet att bli en professionell Personlig tränare som även kan arbeta med hälsocoaching i hälso- eller friskvårdsprojekt. Din kompetens utgår från ett holistiskt sätt att se på människan och de krav som ställs på hen och utifrån detta coacha hen mot uppsatta hälso- eller träningsmål.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://lillsved.se/skola/lic-personlig-tranare-distans-deltid/

Lillsveds idrottsfolkhögskola

Är du intresserad av idrott, hälsa och ledarskap, då är Lillsved något för dig. Våra kurser utgår från ledarskapet och vi utbildar inom idrotts- och hälsoledarskap. Som studerande på Lillsved har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. Kurserna ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt kunna coacha människor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Lillsveds idrottsfolkhögskola
Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Telefon: 08-541 385 30
E-post: info@lillsved.se
Webbadress: https://lillsved.se/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln