Dynamisk pedagogik - Konsten att våga missa

Sommar/helg/veckokurs Lillsveds idrottsfolkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 kursdagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vad händer när vi begränsar vår tillvaro och vågar missa händelser och saker vi tror att vi behöver? Kan det vara så att man måste välja bort något för att kunna se något nytt?

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Intresse för personlig utveckling inom pedagogik och ledarskap.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 18 jun 2023 - 21 jun 2023

Kostnader: Se uppgifter på kursens sida på https://lillsved.se/skola/folkhogskola

Kontakt: Ronja Nyberg

Telefon: 08-525 232 33

E-post:
skolkansli@lillsved.se

I våra liv ställs vi ständigt inför en mängd olika valsituationer.  Ökad valfrihet kan ge större frihet men också bli en börda som tröttar ut oss. 

I den här kursen utforskar vi vad det innebär att våga missa och se begränsningen som konst. Idén om skönheten i det enkla har formulerats inom konst och vetenskap. Kan det också gälla livskonsten?  Under kursen arbetar vi med konstnärliga uttrycksformer som rörelse, drama, bild, form och text som pedagogiska verktyg. Kursen möjliggör nya insikter och mod att tänka kreativt såväl inom yrkesliv såsom privatliv. Kursen är upplevelsebaserad. 

Vad är Dynamisk Pedagogik?

Den dynamiska pedagogiken tog form under 60-talet. Till en början gavs kurser på Kordainstitutet i Stockholm och under de senaste åren vid Stockholms universitet och sommarkurser på Lillsveds folkhögskola.

Den övergripande målsättningen för Dynamisk Pedagogik är att människor ska få ökad tillgång till sina egna resurser och fungera bättre i mellanmänskliga sammanhang.

Den dynamiska pedagogiken bygger på en kunskapssyn som startar i ett lyhört lyssnade till sig själv och andra. Deltagarna ges härmed beredskap att kunna möta omvärlden och sina medmänniskor med omdöme och känslighet i en ständigt pågående förändrings-, utvecklings- och lärandeprocess. Den dynamiska pedagogiken främjar ett helhetstänkande där tanke, känsla och handling integreras.

Den tillit som kan skapas genom mellanmänskliga möten är en viktig aspekt i lärande. För ledaren i Dynamisk Pedagogik är det därför väsentligt att stödja dialog och samspel.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Ökad kompetens att verka som ledare och pedagog

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://lillsved.se/skola/dynamisk-pedagogik-konsten-att-vaga-missa/

Lillsveds idrottsfolkhögskola

Är du intresserad av idrott, hälsa och ledarskap, då är Lillsved något för dig. Våra kurser utgår från ledarskapet och vi utbildar inom idrotts- och hälsoledarskap. Som studerande på Lillsved har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. Kurserna ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt kunna coacha människor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Lillsveds idrottsfolkhögskola
Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Telefon: 08-541 385 30
E-post: info@lillsved.se
Webbadress: https://lillsved.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln