Dokumentär i världen - dokumentärfilmskurs med internationell fokus

Röda Korsets folkhögskola


Ansök nu

Kursen vänder sig till dig som har ett engagemang och intresse i globala frågor och vill använda filmen som verktyg för att visa på människors verklighet. 6-8 veckor genomförs i ett land på den afrikanska kontinenten.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 15 april 2020

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Goda kunskaper i engelska. Minst två år på gymnasiet eller motsvarande.

Kostnader: Materialkostnad 2000 kr/läsår för kurslitteratur, datatrafik, studiebesök mm. Kostnader för utlandsstudier tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020 - 28 maj 2021

Kontakt:
Birger Nilsson

Telefon: 08-680 18 82
E-post:
birger.nilsson@redcross.se

OBS!
Ansök senast 15 april 2020
 

Dokumentär i världen är en praktisk filmkurs som ger verktyg i att producera dokumentärfilm med särskild inriktning på sociala frågor, globalt och lokalt.

Kursen varvar praktik och teori under höstterminen, och du jobbar med kortare filmprojekt där du övar dig i film och ljudteknik.

Du fördjupar dig i dokumentärfilmsprocessen där research, dramaturgi och manusarbete ingår. Du tittar också närmare på medias roll i samhället och viktiga globala frågor.

Under januari och februari åker kursen till ett land på den afrikanska kontinenten för att producera dokumentärfilm. Du jobbar då i ett mindre filmteam med praktiskt filmarbete. Under den perioden genomför ni också ett kortare filmprojekt tillsammans med det lokala Röda Korset.
Under mars och april redigerar du din film och planerar visningar på olika platser i Stockholm och övriga Sverige. Visningsperioden börjar i maj och pågår terminen ut.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • ha grundläggande kunskap i dokumentärfilmsproduktion
  • ha kunskap och erfarenhet i projektarbete
  • kunna inspirera till att använda dokumentärfilm som verktyg i demokratiarbete