Allmän kurs - Distans Gymnasienivå

Ansök nu

Allmän kurs - Distans Gymnasienivå

Röda Korsets folkhögskola


Ansök nu

Läs in gymnasiet på distans! Det här är en kurs för dig som inte är klar med gymnasiet och vill få behörighet till högskolestudier. Har du disciplin och trivs att studera hemifrån? Välkommen med en ansökan!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskolekompetens, goda kunskaper i svenska. Mycket god datorvana och tillgång till internet och dator. Erfarenhet av webbaserade lärplattformar (tex Teams).

Kostnader: 1000 kr i materialkostnad/termin. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 25 aug 2021 - 1 jun 2022

Plats för kursen: Distans

Kontakt:
Anna Sandqvist

Telefon: 08-680 18 71/83
E-post:
anna.sandqvist@redcross.se


Allmän kurs på distans är för dig som har ofullständig gymnasieutbildning och av olika skäl vill studera hemifrån. Beroende på dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet kan du under 1, 2 eller 3 år läsa in gymnasieskolans grundläggande behörighet. Godkänd allmän kurs ger grundläggande behörighet för högskolestudier. 

Kursen utgår ifrån temastudier som ger en bred allmänbildning och gör att dina nya och gamla kunskaper sätts i ett sammanhang. Vi fördjupar oss i olika samhällsfrågor och undersöker dessa från ett globalt och lokalt perspektiv, historiska och nutidsaktuella perspektiv. Därutöver studerar du engelska, matematik, naturkunskap, religion samt svenska 1, 2 eller 3 utifrån dina behov och förutsättningar.

Du studerar hemifrån med hjälp av dator och internet och interagerar med andra deltagare samt lärare genom vår digitala plattform Microsoft Teams. Såväl instruktioner från lärare som dina kunskaper sker huvudsakligen i form av skriftliga instruktioner och inlämningar, vilket kräver goda kunskaper i svenska språket.

Krav för antagning:

  • Du behöver ha god datorvana och kunna hantera vår lärplattform, lämna in uppgifter digitalt och kommunicera med lärare och kurskamrater utan teknisk support.
  • Du behöver daglig tillgång till internet och en dator med webbkamera och inbyggd mikrofon, alternativt headset.
  • Kursen kräver god självdisciplin eftersom det i hög grad är du själv som organiserar dina studier.
  • Goda kunskaper i svenska för att kunna följa kursen då utbildningen bygger på skriftliga instruktioner och uppgifter. Grunskolekompetens.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • uppnå behörigheter i de kärnämnen som saknas
  • analysera och förstå olika typer av texter
  • skriva texter med ett nyanserat och situationsanpassat språk
  • vara förberedd inför att fortsätta med vidare studier